Tvrtka VELUX Group imenuje Larsa Peterssona za novog glavnog izvršnog direktora


Tvrtka VELUX Group imenuje Larsa Peterssona za novog glavnog izvršnog direktora umjesto Davida Briggsa koji se odlučio umiroviti. Lars Petersson je trenutno predsjednik i glavni izvršni direktor u tvrtki Hempel, a tvrtki VELUX pridružit će se 1. studenog 2022. Anders Götzsche, glavni financijski direktor tvrtke VELUX, dotad će obnašati dužnost privremenog izvršnog direktora.

Lars Petersson dolazi s mjesta predsjednika i glavnog izvršnog direktora u tvrtki Hempel, globalnoj tvrtki sa sjedištem u Danskoj, koja pripada građevinskoj industriji. Prije zaposlenja u tvrtki Hempel, Lars Petersson bio je na najvišim rukovodećim pozicijama u tvrtki Inwido, riječ je švedskom proizvođaču vrata i prozora te u tvrtki Tarkett, vodećem francuskom proizvođača parketa i podova. Lars Petersson član je uprave u tvrtki VKR company Dovista od 2019. godine.

„Lars Peterson ima opsežno iskustvo i odličnu reputaciju koju je stekao radeći godinama u globalnim proizvodnim kompanijama u srodnim industrijama. Pod njegovim vodstvom tvrtka Hempel uspješno je uvela ambicioznu strategiju rasta s jasnim fokusom na kupce, ali i jasnu strategiju da žele biti lideri u održivom poslovanju. Uvjeren sam da je Lars Petersson prava osoba za vođenje kontinuiranog razvoja tvrtke VELUX, izjavio je Jørgen Jensen, predsjednik uprave tvrtke VELUX Group.”

„Počašćen sam i uzbuđen što sam dobio priliku predvoditi napredak tvrtke VELUX Group. Dva sam desetljeća radio u industriji građevinskih materijala i oduvijek sam se divio tvrtki VELUX zbog snažnog brenda i kvalitete – tvrtka ima veliko nasljeđe definiranja cijele industrije, a istovremeno održava snažan osjećaj društvene odgovornosti. Uistinu se veselim što ću postati dio tvrtke VELUX i pomoći u ostvarenju ambicija definiranih u nedavno pokrenutoj strategiji za rast tvrtke uz istovremeno podizanje ljestvice za vođenje održivog poslovanja, izjavio je Lars Petersson.”

Lars Petersson je Šveđanin, ima 53 godine, živi na području Kopenhagena sa suprugom Annicom s kojom ima dvoje odrasle djece.

David Briggs odlazi iz tvrtke VELUX u mirovinu

Nakon pet godina na čelu tvrtke VELUX Group, David Briggs će u rujnu odstupiti s mjesta glavnog izvršnog direktora.

„David je u tvrtki VELUX imao uspješnu karijeru koja je trajala gotovo 30 godina, a pod njegovim petogodišnjim vodstvom na mjestu glavnog izvršnog direktora priča o uspjehu tvrtke VELUX nastavila se i dobila brži tijek. Žao mi je što odlazi, ali u potpunosti poštujem njegovu želju da provodi više vremena s obitelji”, izjavio je predsjednik tvrtke VELUX, Jørgen Jensen.

„Zajedno s upravom i snažnim izvršnim upravljačkim timom, David je uspostavio uzbudljivu strategiju usmjerenu na postizanje značajnog rasta do 2030. godine i istinsko vodstvo u pogledu održivosti u okviru građevinskog sektora. Ostajemo u potpunosti predani osnovnim načelima te strategije”, nastavlja Jørgen Jensen.

„Bila mi je najveća čast i privilegija u životu voditi VELUX i predstavljati tu veličanstvenu tvrtku i sve moje izvanredne kolege. Od 2018. godine postigli smo rezultate kojima se svi možemo ponositi – rezultate koji uvelike 

nadilaze ono što su mnogi smatrali mogućim. Razlog tome je predanost mojih kolega, ali i naših partnera, dobavljača i naravno, kupaca”, izjavio je glavni izvršni direktor, David Briggs. 

„Doista vjerujem da za VELUX najbolje tek dolazi, kao što je predstavljeno u poslovnoj strategiji pokrenutoj 2021. godine, koja već počinje pokazivati dobre rezultate. Teško je napustiti nešto što toliko volim i u što toliko vjerujem. No, osjećam da je pravo vrijeme za mene i moju obitelj. Uz snažnu Upravu koju potpomažu dugoročni dioničari tvrtke VELUX, koji uvijek iskazuju nevjerojatnu podršku, ne sumnjam da će VELUX nastaviti rasti i da će još mnogo godina biti vjerojatno najbolja tvrtka za građevinske materijale na svijetu”, nastavlja David Briggs.

Više o tvrtki VELUX Group

VELUX grupa više od 80 godina stvara bolje životne uvjete za ljude širom svijeta; maksimalno iskorištavajući dnevnu svjetlost i svjež zrak koje kroz krovne prozore dovodi u prostore ispod krova. Naš proizvodni program uključuje krovne prozore i modularne svjetlarnike, dekorativna sjenila, rolete za zaštitu od vrućine,  proizvode za ugradnju kao i rješenja za pametnu kuću. Naši proizvodi pomažu osigurati zdravu i održivu unutarnju klimu prostora pogodnu za rad, učenje, igru i opuštanje.

Djelujemo globalno – s prodajom i proizvodnjom u više od 38 zemalja i oko 12.500 zaposlenika diljem svijeta.

VELUX grupa je u vlasništvu VKR Holdinga A/S, društva s ograničenom odgovornošću u potpunom vlasništvu neprofitnih, dobrotvornih zaklada (THE VELUX FOUNDATIONS) i obitelji. U 2021. VKR Holding ostvario je ukupni prihod od 3,5 milijarde eura, a VELUX ZAKLADE su donirale 244 milijuna eura u dobrotvorne svrhe.

Za više informacija o tvrtki VELUX Group posjetite web-mjesto velux.com.

VELUX HRVATSKA d.o.o.
VELUX HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Distribucija putem prodavatelja na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi