Tvrtka Lasselsberger-Knauf nastavlja rad pod nazivom Cemix


Sukladno dugoročnoj strateškoj odluci vlasnika, proizvođač građevinskih materijala, tvrtka Lasselsberger-Knauf d.o.o. sa sjedištem u Đurđevcu, od 04. prosinca 2020. godine promijenila je naziv robne marke i tvrtke te će nastaviti poslovati pod nazivom Cemix Croatia d.o.o..

Robna marka Cemix od sada je prisutna u 8 zemalja srednje Europe, pružajući članovima grupe tvrtki u vlasništvu obitelji Knauf i obitelji Lasselsberger priliku za suradnju bez ograničenja, koordinaciju razvojnih projekata i dijeljenje resursa.

Tvrtka Lasselsberger-građevni materijali d.o.o. započela je s prodajom u Hrvatskoj 1997. godine. Rast prodaje u Hrvatskoj ubrzo je privukao interes vlasnika koji su 2000. godine odlučili izgraditi tvornicu te je tvrtka nastavila proizvoditi i poslovati pod nazivom Lasselsberger-Knauf d.o.o. U 2019. godini tvrtka je proizvela i plasirala gotovo 80 000 tona građevinskih materijala u Hrvatskoj, čime je ostvarila prihod od prodaje od približno 68 milijuna kuna. Lasselsberger-Knauf d.o.o. u Hrvatskoj upravlja s dva proizvodna pogona u Đurđevcu i Zapužanama te zapošljava više od 60 djelatnika. Također, pod tim imenom posluju i tvrtke u Mađarskoj i Rumunjskoj, a njihov ukupni prihod od prodaje prošle godine iznosio je više od 40 milijuna eura.

Na temelju dugoročnih strateških promišljanja, vlasnici tvrtke, proizvođača građevinskih materijala s poviješću u Hrvatskoj dužoj od 20 godina, odlučili su da tvrtka Lasselsberger-Knauf d.o.o. od prosinca nastavlja raditi pod nazivom Cemix Croatia d.o.o.. Istodobno su se promijenili i nazivi tvrtki u Mađarskoj i Rumunjskoj – Cemix Hungary Kft. i Cemix Romania S.R.L.. Promjena naziva ojačat će tržišne pozicije te pridonijeti bržem razvoju i povećanju razine usluga.

Prema riječima gosp. Željka Pecaka, direktora tvrtke Cemix Croatia d.o.o., važno je naglasiti da se promijenio isključivo naziv tvrtke i naziv robne marke. "Odluka ne uključuje bilo kakvu drugu promjenu, što znači da vlasnici, podaci o tvrtki, matični broj i nazivi proizvoda ostaju nepromijenjeni. Naši proizvodi s kojima se kupci i partneri susreću i dalje će biti iste kvalitete i sastava kao što su bili i do sada. U našim publikacijama i na ambalažama promijenio se samo naziv robne marke u Cemix ", rekao je gosp. Željko Pecak, direktor tvrtke Cemix Croatia d.o.o.

Cemix je robna marka koja već postoji u Češkoj, Slovačkoj i Austriji. Češki Cemix jedan je od prvih proizvođača građevinskih materijala u toj zemlji, iako pod drugim nazivom, no njegova je povijest dulja od 100 godina. Drugim riječima, govorimo o uhodanom i dobro poznatom nazivu robne marke s dugom prošlošću i reputacijom u srednjoj Europi. Naziv je kratak, lako se izgovara i lako pamti.

Promjena naziva izuzetno je važna prekretnica u dvadesetogodišnjoj povijesti društva Lasselsberger-Knauf u Hrvatskoj. Istodobno, to je i otvaranje novog poglavlja za koje se očekuje da će promijeniti aktualne tržišne trendove, ne samo unutar sadašnjih granica poslovanja tvrtke koje obuhvaćaju tri države, nego i unutar šire regije.

CEMIX CROATIA d.o.o.
CEMIX CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi