Tvornica ROCKWOOL započela s recikliranjem korištene kamene vune


Tvornica kamene vune ROCKWOOL Adriatic danas je predstavila novost u poslovanju; od sada nudi uslugu recikliranja ostataka kamene vune s gradilišta. Tako će staru kamenu vunu, umjesto da završi na deponijima građevinskog otpada ili odbačena negdje u prirodu, koristiti kao sirovinu u proizvodnji nove kamene vune.

Ova nova aktivnost dobiva na težini pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da se u Hrvatskoj gradi ili energetski obnavlja na stotine zgrada što posljedično generira veliku količinu građevinskog otpada a čak jedna trećina ukupnog otpada čini građevinski otpad.

„Za tu svrhu smo od Istarske županije dobili dozvolu za gospodarenje otpadom. Važno je naglasiti da ćemo u tvornici reciklirati isključivo ostatke kamene vune s gradilišta a ne neki drugi građevinski otpad. Proizvodni proces i kvaliteta tako proizvedene kamene vune će ostati nepromijenjeni. Vjerujemo kako radimo dobru stvar jer već korištena kamena vuna, umjesto da završi kao smeće, kod nas u tvornici postaje sirovina. Ostatke kamene vune s gradilišta u našu će tvornicu moći dopremati isključivo ovlašteni sakupljači," rekao je Aleks Fonović, direktor tvornice. Osvrnuo se i na cjelokupnu investiciju u ovaj projekt a koja iznosi oko 1 milijun kuna.

Anđelka Toto Ormuž, voditeljica korporativnih poslova naglasila je: "Na ovaj način postižemo višestruku korist, štitimo okoliš, štedimo energiju i resurse, pridonosimo kružnom gospodarstvu i na kraju odgovorno se odnosimo prema budućim generacijama. Ovom našom aktivnosti uklapamo se u europsku i hrvatsku strategiju gospodarenja otpadom kao i strategiju kružnog gospodarstva."

Pored Hrvatske, cilj ROCKWOOL grupe je ovakve usluge ponuditi u ukupno 30 zemalja do 2030. godine, a trenutno ju nudi u 10 zemalja.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi