ROCKWOOL Adriatic dodijelio 8 prestižnih stipendija 13. generaciji


Danas po prvi put u povijesti tvornice kamene vune ROCKWOOL Adriatic u Pićnu svečanost dodjele stipendija kao i godišnja press konferencija nisu se održali u tvornici već online.

U uvodnom dijelu virtualne svečanosti direktor tvornice, Aleks Fonović se osvrnuo na poslovnu 20 20 godinu te istaknuo kako ova godina za tvrtku i cijelu Grupu i nije tako loša kako je na početku izgledalo da će biti Postigla je poslovne rezultate na razini prošle 2019. godine koja je inače bila rekordna godina. Istaknuo je nekoliko ovogodišnjih investicija u tvornicu od ukupno 3,2 milijuna eura Početak ove godine za nas je bio rekordan i izgledao je jako optimističan, ali je onda zbog pojave virusa u 3 mjesecu izvoz u Italiju gotovo prepolovljen a u 4. mjesecu gotovo da nismo imali isporuke za ovo naše tradicionalno najveće izvozno tržište S obzirom da izvozimo u više od 15 zemalja uložili smo ogroman angažman kako bismo isplanirali proizvodnju, isporuke a planovi su se mijenjali iz sata u sat Veliki doprinos dali su i prijevoznici koji su pokazali veliku fleksibilnost i volju te nas i oni obavještavali o stanju u pojedinim državama i mogućim rizicima Sukladno preporukama
uspostavili smo poseban režim prijema vozača i predaje papira nakon izvršenog utovara te isto provodimo i dan danas Vrlo striktno provodimo sve epidemiološke mjere tako da u našoj tvornici nismo imali zastoja zbog virusa među našim zaposlenicima

Što se tiče prodajnih rezultata, ova godina je druga najbolja godina u Hrvatskoj dok Srbija ima najbolje prodajne rezultate o d svih zemalja u regiji.

Unatoč najčudnijoj godini do sada, tvrtka je nastavila otvarati nova radna mjesta i nakon što je primila 5 n ovih kolegica i kolega, broji 1 74 zaposlenih a svi zaposlenici su dobili više od 10.000 kn bonusa i nagrada tijekom ove godine

Ove godine smo u projekte lokalne zajednice uložili ukupno 320.000 kn i mislimo da je to jako dobro jer su se brojne tvrtke zbog novonastalih okolnosti i krize usmjerile na svoje poslovanje i jako ograničile izdatke koji nisu direktno vezani uz njihovo poslovanje što je i logično a mi smo i dalje vodili brigu o ljudima iz našeg okruženja. Poduprije l i smo ukupno 35 projekata lokalne zajednice a jedan od već ih je obnova vrtića u Tupljaku rekla je Anđelka Toto Ormuž voditeljica korporativnih poslova.

U drugom dijel u on line svečanosti proglašeni su dobitnici 13. generacije stipendista: 6 studenata i 2 učenika. Svaki od šest studenata tijekom ove akademske godine dobit će stipendiju u ukupnom iz nosu od 30.000 kuna, a svaki od učenika po 10.000 kuna. I ovoj generaciji stipendista je osim financijske potpore, omogućeno i obavljanje plaćene dvomjesečne prakse ili u tvornici ili u zagrebačkom uredu te dobivaju i mogućnost zaposlenja po završetku školovanja.
Uključujući ovogodišnju generaciju stipendirali smo ukupno 111 izuzetnih mlad ih osoba

Dobitnici ovogodišnji stipendija su

Davor Dundović Dolazi iz Pule gdje je završio gimnaziju, a ove godine je diplomirao na Imperial Collegeu u Londonu s prvom klasom iz Geofizike. Trenutno je na diplomskom studiju iz matematike na Sveučilištu u Oxfordu. Prepoznaje veliku ulogu matematike i računarstva u rješavanju svih velikih problema današnjice, od kojih su mu najvažniji oni vezani uz očuvanje prirode, medicinu i rehabilitaciju te općenito poboljša nje kvalitete života ljudi, na primjer uz pomoć robotike i inteligentnih sustava. Nakon diplomskog volio bi nastaviti s doktorskim studijem s fokusom na jednom od tih problema. U slobodno vrijeme se najviše bavi programiranjem i učenjem jezika.

Karlo Frankola. Živi u Kršanu. Student je 2. godine računarstva na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Prosjek na prvoj godini 4,8. Taj smjer je odabrao jer su ga oduvijek zanimala računala te je nakon natjecateljskog iskustva iz informatike i matematike u srednjoj školi bio logičan nastavak školovanja. Slobodno vrijeme voli provoditi u društvu obitelji i prijatelja.

Marin Budić Učenik 4. razreda Srednje Škole Zvane Črnje u Rovinju, smjer Tehničar za računalstvo. Prosjek ocjena 3. razreda bio je 4.8, dok je prosjek drugog razreda bio 4.56..U slobodno vrijeme bavi se sportom, šeta psa. Član je DVD a Žminj. Kao završni rad odabrao je rad pod imenom „Mrežni zvučnik" zbog ljubavi prema glazbi i osjetljivosti na dobar zvuk.

Naomi Valković Dolazi iz malog mjesta Krbune, smještenom u blizini rijeke Raše u Istri. Sveučilišna je prvostupnica, inženjerka strojarstva i trenutno studentica 2. godine diplomskoga sveučilišnoga studija, modula Procesno i energetsko strojarstvo na Tehničkom fakultetu u Rijeci. Na diplomskom studiju prosjek 3,7. Od malih nogu zanimale su ju matematika i fizika i upravo je to razlog zašto je upisala strojarstvo. Slobodno vrijeme voli provoditi šetajući i boraveći u prirodi, rješavajući sudoku i čitajući dobru knjigu.

Noel Galant Živi u Gračišću. Pohađa Gimnaziju i strukovnu školu Jurja Dobrile Pazin. Treći je razred smjera Tehničar za elektroniku. Školu prolazi s odličnim uspjehom. Prošle godine 4,73. Strast su mu prirodne znanosti među kojima se posebno ističe fizika, na koju se fokusira aktivno sudjelujući u znanstvenim radovima. U slobodno vrijeme bavi se sviranjem harmonike.

Petra Černjeka Dolazi iz Buzeta. Studentica je 2. godine diplomskog sveučilišnog studija Građevinskog fakulteta u Rijeci, smjer hidrotehnika s prosjekom ocjena 4,7. Oduvijek ju je fasciniralo kako i na koji način uklopiti umjetne čovjekove tvorevine s prirodnim krajolikom. Isto tako voli dinamičan način rada stoga je i upis na građevinski fakultet bio logičan. U slobodno vrijeme šeta u prirodi s obitelji i vozi bicikli. Voli nova iskustva, nove izazove, nova znanja koja ju dodatno izgrađuju kao osobu.

Patrik Matić Dolazi iz mjesta Heki nedaleko Pazina. Student je 2. godine diplomskog studijana Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu. Prosjek ocjena na preddiplomskom studiju 3,9 a na diplomskom 4,33. U svijet strojarstva uplovio je još od malih nogu stoga mu je odabir ovog fakulteta bio prirodan slijed. Jako voli prirodu i boravak u njoj t e je vrlo ekološki osviješten. Slobodno vrijeme provodi u svojoj radionici gdje izrađuje razne metalne konstrukcije, a ono malo vremena što preostane provodi vozeći brdski bicikl u prirodi.

Toni Div jak Student 1. godine diplomskog studija kemije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu (smjer Biokemija i organska kemija).
Završio je preddiplomski studij Kemije na Prirodoslovno matematičkom fakultetu u Zagrebu s prosjekom ocjena 4,55. Dolazi iz Tinjana, a trenutno živi u Zagrebu gdje studira. Svoje slobodno vrijeme nastoji provoditi u prirodi šetajući i vozeći bicikl.

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi