Prva primjena Eco-Sandwich panela u gradnji kuće


Za gradnju prve Eco-Sandwich kuće u Koprivnici Beton-Lučko je donirao fasadne panele.

U tijeku je gradnja prve ECO-SANDWICH kuće u Koprivnici, čije idejno rješenje potpisuje poznati arhitekt Ljubomir Miščević. Riječ je o obiteljskoj kući koja se nalazi u zelenom kvartu Koprivnice, odnosno u zoni Lenišće – istok. To je prva od planiranih 12 obiteljskih kuća u tom kvartu.

Kuća je projektirana s tri stambene jedinice površina od 73 m2, 97 m2 i 110 m2, ima 5 parkirališnih mjesta te vrt koji je projektiran na način da svaka stambena jedinica može imati svoj vrt. Fasadni zidovi izvode se od ECO-SANDWICH panela – predgotovljenog ventiliranog betonskog sendvič panela, koje je donirala tvrtka BETON-LUČKO.

Budući da je riječ o prvoj ugradnji ECO-SANDWICH panela, kuća je dobila ime – PRVA ECO-SANDWICH KUĆA.

Hrvatski proizvod s recikliranim materijalom

ECO-SANDWICH je hrvatski proizvod, rezultat uspješne suradnje Građevinskog i Arhitektonskog fakulteta u Zagrebu te tvrtki Be-ton-Lučko, Knauf Insulation i Eurco.

PRELISTAJTE BROŠURU

Sastoji se od dva sloja betona koji su međusobno povezani rešetkastim nosačima od nehrđajućeg čelika. Pri proizvodnji ECO-SANDWICH zidnih panela, od ukupne količine agregata potrebnog za izradu betona, 50% je zamijenjeno s recikliranim agregatom dobivenim iz građevinskog otpada. Unutarnji, nosivi sloj betona izrađen je od recikliranog betonskog loma, dok je vanjski fasadni sloj izrađen od reciklirane opeke kao agregata u betonu.

Kao toplinsko-izolacijski materijal koristi se mineralna vuna Izrađena korištenjem Ecose tehnologije, koja umjesto formaldehida koristi prirodne smole kao vezivo. Između sloja Ecose mineralne vune i vanjskog sloja betona nalazi se 4 cm ventilirajućeg sloja zraka kojemu je svrha sprječavanje vlaženja izolacijskog materijala.

Unutarnji sloj betona je povezan s nosivom konstrukcijom zgrade (stupovima, zidovima) pomoću sustava priključaka od nehrđajućeg čelika.

Idealan izbor za gradnju niskoenergetskíh i gotovo nula energetskíh zgrada

Zahvaljujući koeficijentu prolaska topline U | 0,20 W/m2K, ECO-SANDWICH zidni paneli u mogućnosti su postići i najstrože energetske standarde za brzu Izgradnju niskoenergetskih i gotovo nula energetskih zgrada, odnosno obnovu postojećih zgrada.

Gradnja ECO-SANDWICH zidnim panelima je predgotovljeni sustav gradnje, što znači da se navedeni paneli u potpunosti proizvode u tvornici u kontroliranim uvjetima, čime se podiže sigurnost i kvaliteta proizvoda.

BETON-LUČKO može prema projektu konstrukcije proizvesti ECO-SANDWICH fasadni panel odgovarajućih dimenzija.

SAZNAJTE VIŠE

BETON LUČKO RBG d.o.o.
BETON LUČKO RBG d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Proizvodi su dostupni u svim prodavaonicama građevinskog materijala na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan!

Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi