Prva Fininfo konferencija – Budućnost poslovnih informacija


Prva Fininfo poslovna konferencija pod imenom Budućnost poslovnih informacija okupila je 26. studenog 2019.g. u hotelu International više od dvjesto sudionika – renomiranih predstavnika poslovne scene, poduzetnika, kao i svih onih željnih čuti zašto je važna upotreba poslovnih informacija u praksi – danas i u budućnosti.

Kako navodi Edin Leho, direktor tvrtke EL KONCEPT i pokretač Fininfa, projekta koji je nedavno dobio priznanje visoke kvalitete, oznaku Izvorno hrvatsko – "Cilj konferencije je kroz zanimljiva predavanja i panele razmijeniti znanja i primjere iz prakse, povezati se i zajedno podignuti svijest o važnosti korištenja poslovnih, financijskih i bonitetnih informacija u svakodnevnom poslovanju, ali i pokazati koji je utjecaj visokih tehnologija na te informacije danas, odnosno kakav će biti u budućnosti."

Glavni dio konferencije bila je panel rasprava o trenutnoj situaciji i budućnosti korištenja poslovnih informacija u kojoj su sudjelovali brojni eminentni predstavnici poslovnog svijeta – Mirsada Kudrić, direktorica tvrtke Robert Bosch Hrvatska, Mislav Blažić, predsjednik uprave PBZ Card,* Anđelka Strajher*, predsjednica uprave tvrtke Megatrend poslovna rješenja, Ognjen Bagatin, CEO Poliklinike Bagatin, Josip Šurjak, predsjednik Hrvatske odvjetničke komore, a koju je moderirao uspješni poduzetnik i investitor Saša Cvetojević.

Svaki sudionik tako je na primjeru iz svog područja poslovanja objasnio kako koriste poslovne informacije u svakodnevnim procesima i odlukama, zašto je važna analiza i vanjskih i unutarnjih podataka kako bi se dobila potpunija slika prednosti, mogućnosti, izazova i prijetnji. Na pitanje panela što donosi budućnost poslovnih informacija sudionici su se složili da se područje poslovnih informacija sve više širi s njihovom sve većom dostupnošću i razvojem IT-a te da će u budućnosti korištenje poslovnih informacija i transparentnost poslovanja biti još važnija.

Stručnjak za financije, Kristijan Cinotti – osnivač i direktor Mazars Cinotti primjerima iz prakse objasnio je zašto je važno u proces donošenja poslovnih odluka uzeti u obzir i poslovne, financijske i bonitetne informacije, te kako je to u praksi primjenjivo na male i velike poslovne subjekte istaknuvši kako uz pomoć Fininfa nije potrebno biti stručnjak u financijama jer on zorno prikazuje brojne tražene analize, povezivanja i važne parametre.

Da će se podaci i način njihove analize i izvještavanje s razvojem digitalizacije u budućnosti promijeniti, najavio je uz naglašavanje ključnog pitanja za budućnost koje si treba postaviti svaka organizacija – raspolažemo li s pravim informacijama u pravo vrijeme?

Sudeći po odazivu i kvaliteti sadržaja, vjerujemo da je ovo samo prva u nizu Fininfo konferencija koja utvrđuje važnost korištenja poslovnih informacija.

Fininfo je portal i vodeća poslovno-financijska aplikacija koja osigurava ažurnost i točnost svih relevantnih informacija, uz visoku kvalitetu obrade podataka, širok opseg dostupnih financijsko-poslovnih informacija o poslovnim subjektima.

Ovaj portal, prvenstveno namijenjen poslovnim korisnicima i financijskim institucijama, na jednom mjestu osigurava pristup svim relevantnim informacijama o hrvatskim poslovnim subjektima i pravnim osobama, pružajući visokovrijedne i pouzdane informacije kroz detaljan uvid i analizu u poslovanje poslovnih subjekata i pravnih osoba, bonitetnu ocjenu subjekata, preporučeni limit kreditiranja, indeks plaćanja i druge stavke kao i procjene bitne za upravljanje rizicima i poslovanje s odabranim poslovnim subjektima.

Fininfo je nedavno dobio priznanje Izvorno hrvatsko, a ponosni je nositelj i europske nagrade za inovativnost (Eureka) i regionalnog priznanja Stvaratelji za stoljeća, za doprinos promociji poduzetništva u Jugoistočnoj Europi.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi