Priča o Geberitu - 145 godina švicarske tradicije


Grupacija Geberit djeluje širom svijeta i vodeći je ponuđač sanitarnih proizvoda na europskom tržištu koji nudi jedinstvenu dodanu vrijednost kako na području sanitarne tehnike tako i na području kupaonske keramike.

Od svog početka davne 1874. godine u gradiću Rapperswil-Jona u Švicarskoj, gradi svoje ime kao sinonim za znanje i iskustvo, ali i za inovacije. 145 godine ova tvrtka sustavno doprinosi oblikovanju i razvoju cijele industrije.

O znanju i iskustvu dovoljno govori činjenica da su Geberit ugradbeni vodokotlići na tržištu prisutni više od 50 godina tijekom kojih ih je postavljeno više od 60 milijuna. Osim toga, i inovacije su postala svojevrsna tradicija, a u zadnjih 5 godina broj novih patenata se popeo na više od 100. Svake godine Geberitovi proizvodi dobitnici su mnogih nagrada za dizajn kao što su Red Dot Award i iF Design Award te mnoge druge.

Uz dobro znani asortiman koji se nalazi „iza zida" kupaonice. Geberit danas ima novi identitet: spomenuta pouzdana tehnika iza zida, spojena je na savršeno dizajniranu kupaonsku opremu „ispred zida", čime je Geberit postao proizvođač cjelovitih rješenja za kupaonice.

Danas je Geberit prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika. Proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodnih pogona od kojih se 6 nalazi u prekooceanskim zemljama.

Prijelomne godine za GEBERIT:

  • 1874. Caspar Melchior Albert GEBERT otvara svoj prvi instalaterski obrt u gradiću Rapperswill, Švicarska. Nakon njegove smrti sinovi Albert Emil i Leo GEBERT nastavljaju obiteljski posao.
  • 1905. Albert Emil i Leo proizvode prvu drvenu cisternu s olovnim umetkom pod nazivom „Phoenix", čiji je patent registriran 1912. godine
  • 1952. Proizvodnja prve plastične cisterne
  • 1953. Naziv „Geberit" registriran je kao zaštitni znak i od tada se koristi kao marka i oznaka kvalitete za sve Geberit proizvode
  • 1957. Širenje poslovanja na sustave odvodnje
  • 1964. Predstavljanje prvog ugradbenog vodokotlića
  • 60-te i 70-te godine – Početak otvaranja proizvodnje i prodajnih firmi po Europi
  • 1991. Obitelj Gebert se povlači iz upravljanja kompanijom, a u narednim godinama kompanija nastavlja svoj rast, a njezine dionice od 1999. kotiraju na Švicarskoj burzi SIX Swiss Exchange.
  • 2016. Kupnja Sanitec grupacije, čime Geberit počinje osvajati tržište svojim asortimanom koji se nalazi ispred zida kupaonice.

20 godina u Hrvatskoj

Geberit je u Hrvatskoj prisutan već 20 godina, kroz koje kontinuirano nudi izobrazbu primjene Geberitovih naprednih tehnologija za projektante, arhitekte, instalatere, trgovce i mnoge druge koji su na bilo koji način povezani s projektiranjem, ugradnjom ili korištenjem Geberit proizvoda.

Edukacijska dvorana i izložbeni prostor u Zagrebu, na adresi Samoborska cesta 218., centar su Geberit znanja u Hrvatskoj, a njihova vrata su otvorena svima u potrazi stručnih informacija o asortimanu od Geberit tehničkih savjetnika.

Danas je Geberit prisutan u skoro 50 zemalja s oko 12 000 zaposlenika, a proizvodni kapaciteti obuhvaćaju 29 proizvodni pogona.


Geberit ugradbeni vodokotlići na tržištu su prisutni više od 50 godina, a ugrađeno ih je više od 60 milijuna.


Geberit edukacijski centar i izložbeni prostor nalaze se na adresi Samoborska cesta 218 u Zagrebu.

Više informacija na: www.geberit.hr

GEBERIT PRODAJA d.o.o.
GEBERIT PRODAJA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost u svim većim trgovinama sanitarijama i keramikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi