Poziv na konferenciju nZEB i BIM – Nova Stvarnost! 19.3. hotel Academia


Hrvatski savjet za zelenu gradnju organizira konferenciju pod nazivom nZEB i BIM – Nova stvarnost! koja će se održati u utorak, 19. ožujka u hotelu Academia u Zagrebu. Konferencija se održava pod posebnim pokroviteljstvom Američkog Veleposlanstva.

Partner konferencije je udruga HUPFAS, a pokrovitelji su Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost te mnoge druge institucije, komore i udruge koje se bave ovim područjem.

nZEB – Zgrade gotovo nulte potrošnje energije i vezana EU regulativa transponirana je u zakonodavstvo RH, a sada se postavlja pitanje kako da nZEB postane stvarnost?

S druge strane BIM (Building Information Modeling) već je postao standard u svijetu, a sve više se koristi i kod nas. BIM metodologija se oslanja na inteligentan, podacima bogat model kao temelj za projektiranje, simulaciju i suradnju kroz sve faze projekta.

Ključ uspjeha je u postizanju nZEB-a pomoću BIM-a, a na konferenciji očekujemo više od 250 sudionika.

Keynote speaker je Matt Grocoff, jedan od najpoznatijih američkih zagovornika u području zaštite okoliša, zelene i održive gradnje, renomirani pisac, govornik i osnivač THRIVE Collaborative.

Poznat je po svom radu na zgradama s nultom potrošnjom energije i vode te je zaslužan za obnovu najstarije kuće u Sjevernoj Americi koja je rekonstrukcijom postigla nultu potrošnju energije.

Pri projektiranju i planiranju novih investicija u zgradarstvu, nZEB regulativa i BIM alati konačno dovode u prvi plan neke od danas najpoznatijih aspekata Zelene/održive gradnje: potrošnju energije, građevinsku fiziku, energetsku učinkovitost i korištenje obnovljivih izvora energije.

Konferencija je namijenjena arhitektima, inženjerima građevinarstva, strojarstva, elektrotehnike, investitorima, projektantima, stručnjacima iz područja energetske učinkovitosti, developerima, proizvođačima građevnih proizvoda i opreme, vlasnicima nekretnina, bankarima, predstavnicima energetskih tvrtki, predstavnicima gradova i tijela javnog sektora, upraviteljima zgrada, predstavnicima akademske zajednice i mnogim drugima.

Na konferenciji će sudjelovati više od 20 predavača koji će održati zanimljive i stručne prezentacije te sudjelovati u diskusiji na panelima. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, uz prethodnu prijavu na web stranici HSZGa – www.gbccroatia.org

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi