PlanRadar očekuje godišnji rast od 100% u 2020. Usprkos izazovima pandemije COVID19


PlanRadar, softver za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji koristi se na više od 25 000 projekata širom svijeta, uključujući i neke od najznačajnijih projekata u Hrvatskoj, kao što su izgradnja Pelješkog mosta i pristupnih cesta te nastavak izgradnje Istarskog ipsilona, očekuje godišnji rast od 100% u 2020. usprkos izazovima pandemije COVID19.

Jedan od osnivača tvrtke i idejni začetnik PlanRadara Domagoj Dolinšek razvio je aplikaciju PlanRadar za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj i industriji nekretnina. 2012. godine zajedno sa svojim timom započeo je put kao start-up, dok se tvrtka danas nalazi u globalnoj ekspanziji.

Tijekom 2020. godine udvostručili su prihode u odnosu na prethodnu godinu, a broj korisnika aplikacije PlanRadar znatno je narastao na više od 10 000 klijenata iz više od 46 zemlje, dok svaki tjedan 80 000 korisnika diljem svijeta uz nju obrađuju više od 25 000 projekata.

„Kriza uzrokovana koronavirusom našim je klijentima jasno dala do znanja koliko je korisna i učinkovita uporaba digitalnih alata, posebno u takvim iznimnim situacijama. Pristup našem rješenju povećao se s 12 milijuna dnevno prije pandemije, početkom ožujka, na 14 milijuna sredinom travnja. Sada imamo dnevnu stopu korištenja preko 20 milijuna posjeta. Želimo nastaviti rast 2021. godine i unapređivati naš proizvod s novim značajkama. Uspješnim završetkom kruga financiranja s preko 30 milijuna eura u ožujku 2020. godine imamo dovoljno kapitala da dodatno ojačamo prisutnost na postojećim tržištima i proširimo svoje timove na novim lokacijama.“ izjavio je Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar za Hrvatsku, Sloveniju i Srbiju.


Bojan Petković, direktor tvrtke PlanRadar

PlanRadar nastavlja s rastom, te je tijekom godine tvrtka uz već postojeća predstavništva u Zagrebu i Londonu te sjedištem u Beču otvorila predstavništva u još osam gradova: Moskvi, Varšavi, Stockholmu, Parizu, Bolzanu, Bukureštu, Madridu i Amsterdamu što je rezultirao i povećanjem broja visoko kvalificiranih zaposlenika na 150, čime se veličina tima gotovo udvostručila u odnosu na 2019. godinu.

PlanRadar kombinira građevinsku dokumentaciju i upravljanje nedostacima u jedinstvenom, sigurnom i učinkovitom alatu za vlasnike, izvođače, nadzorne inženjere i upravitelje zgrada. Intuitivna i pregledna, aplikacija osigurava uštedu troškova i do 70 posto, što je posebice važno obzirom da podaci istraživanja tvrtke FMI govore kako na globalnoj razini 90% infrastrukturnih projekata završava s kašnjenjem ili je njihov budžet preuveličan.

Prednosti softvera prepoznale su mnoge internacionalne kompanije kao što su Strabag, Porr ili Hochtief, dok se u Hrvatskoj između ostaloga njome koriste Institut IGH, Investinženjering, Gark Konzalting, Kamgrad, Abilia, PDM Savjetovanje, ATP i brojni drugi.

Osluškujući potrebe korisnika temelj je poslovanja tvrtke PlanRadar. Sama aplikacija je kreirana tako da je vrlo jednostavna za upotrebu te nisu potrebne dodatne obuke korisnika, a troškovi su niski u usporedbi s potencijalnim uštedama. Licencije se plaćaju po korisniku, a svaki klijent može imati neograničen broj licenci, ovisno o svojim potrebama.

Licencija daje korisniku prava unutar aplikacije – da upisuje zadatke i da poziva ostale korisnike da koriste aplikaciju. Velika pogodnost je da ti ostali korisnici softver koriste besplatno, odnosno nadovezuju se na internog korisnika koji ima ovlast da kreira zadatke. To je velika razlika u odnosu na većinu drugih aplikacija i predstavlja manji udar na početnu investiciju u neku digitalnu tehnologiju u građevinarstvu.

Procjena je da svaki pojedinačni korisnik aplikacije PlanRadar tjedno uštedi barem sedam radnih sati u komunikaciji i razmjeni informacija s kolegama i poslovnim suradnicima.

NOVE FUNKCIONALNOSTI I ISO 27001 CERTIFIKAT

Pored toga, u 2020. godini, a upravo na bazi analiza potreba klijenata u aplikaciju je uključen i Building Information Modeling (BIM) preglednik, koji svima uključenima u gradnju omogućava još učinkovitiji svakodnevni rad.

Predstavljanjem ove inovacije, korisnici mobilnu i web aplikaciju PlanRadar mogu koristiti kao preglednik BIM modela u uredu i na gradilištu, tako da više nemaju potrebe nabavljati zasebnu programsku opremu za pregledavanje modela koji su danas standard.

Nadalje, podaci o građevinskim i nekretninskim objektima koji su sadržani u BIM modelu, a koji su na jednostavan način prenijeti u PlanRadar, prikazuju se izravno u BIM pregledniku unutar same aplikacije. To znači da će ticketi i sve u njima sadržane informacije o nedostatcima, zadacima i nedovršenim poslovima biti zabilježeni i vidljivi i u 3D prikazu objekta, a moći će se dijeliti sa svim korisnicima koji su u PlanRadaru za to ovlašteni, jednako kao i u već dobro uhodanom načinu rada u aplikaciji na bazi digitalnih građevinskih nacrta.

Također, sredinom godine PlanRadar je predstavio digitalne predloške izvještaja koji omogućuju korisnicima da sa samo nekoliko klikova da kreiraju terenska izvješća, popise nedostataka, izvještaje o pregledima objekta i druga izvješća, učinkovito i u skladu s propisima te najvišim standardima u građevinskoj industriji.

Ova značajka aplikacije sadrži nekoliko odmah dostupnih predložaka digitalnih izvještaja što će građevinskoj industriji i sektoru upravljanja nekretninama znatno pojednostaviti i ubrzati proces izvještavanja, a samim time i obnove. Uz samo nekoliko klikova svi standardni izvještaji mogu se prilagoditi u skladu s aktualnim propisima ili internim potrebama, kompletno izvješće spremno je za nekoliko sekundi, a odgovorne osobe mogu ga potpisati izravno na mobilnom uređaju. Također, gotova izvješća, obrasci, protokoli i popisi mogu se u bilo kojem trenutku, sa samo jednim klikom, izvesti u PDF formatu te podijeliti s projektnim suradnicima.

Također, aplikacija PlanRadar je u protekloj godini dobila i ISO 27001 certifikat koji klijentima osigurava maksimalnu pouzdanost, integritet i dostupnost podataka. Ova značajka bit će nadopuna već ionako izuzetno sigurnom softveru u sklopu kojeg se informacije pohranjuju u skladu s najvišim sigurnosnim standardima kao i uredbama Zakona za zaštiti podataka (GDPR).

Aplikacija PlanRadar dostupna je za sve mobilne uređaje s {Android, {iOS i Windows operativnim sustavom, svejedno radi li se o tabletu ili pametnom telefonu, a korisnicima nudi besplatno 30-dnevno razdoblje da se upoznaju s čitavim opsegom funkcija.

O tvrtki PlanRadar
PlanRadar je Software as service (SaaS) rješenje za digitalnu dokumentaciju i komunikaciju u građevinskoj industriji i tržištu nekretnina. Koristi se za upravljanje zadacima i nedostacima, građevinsku dokumentaciju, certificiranje i održavanje nekretnina, itd. PlanRadar dostupan je putem web aplikacije (za sve preglednike) i aplikacija za pametne telefone i tablete (iOS, Android, Windows), a temelji se na digitalnim nacrtima, omogućujući jasnu komunikaciju u građevinarstvu i projektima nekretnina. Digitalizacijom poslovnih procesa, PlanRadar smanjuje učestalost pogrešaka, štedi vrijeme i unaprjeđuje učinkovitost. Intuitivna i jednostavna za korištenje aplikacija osigurava uštedu troškova i do 70 posto. Sjedište tvrtke je u Beču, a ured za hrvatsko tržište nalazi se u Zagrebu.

PLANRADAR d.o.o.
PLANRADAR d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi