Postoji nekoliko brendiranih sistema u inozemstvu, s tehničkim rješenjima s ugrađenim profilima u AL ograde, ugradnje na zidane ograde te kompletno ostakljivanje od poda do stropa. Time se postiže bolja energetska učinkovitost stana i zgrade jer sistemi dobro brtve, a ne narušavaju izgled fasade. Ujedno su i maksimalno fleksibilni – moguće je otvarati staklene stijene u potpunosti, pa i prenositi ih iz jedne ravnine u drugu!

Sistemi ne propuštaju vodu i prašinu, a zaštita od sunca se može postići djelomično sa staklima u boji ili, najbolje, u kombinaciji s roloima ili AL roletama koje zauzimaju malo mjesta. Mogu se i lijepo ukomponirati u oblogu konstrukcije.

Sistemi ostakljivanja mogu biti s jednom vodilicom (max. 5 cm širine) ili s više vodilica (ali onda ne brtve toliko dobro). AL profili vodilica (gore i dolje) se plastificiraju u boju fasade i tako su dugotrajno rješenje bez potrebnog održavanja.

Za prostorno oblikovanje mogu se koristiti i kutni spojevi, bilo pod pravim kutom ili segmentalno u luku, što dodatno obogaćuje mogućnosti zatvaranja balkona i terasa. U Zakonu i Pravilnicima nije jasno definiran status "staklenih zavjesa", a to bi trebalo biti jedna od osnovnih postavki za lakše projektiranje i ugrađivanje ovih neupitno najboljih rješenja za zatvaranje.

Fotogalerija (10)

PROGRAM-PLAN d.o.o.
PROGRAM-PLAN d.o.o.
Internet adresa

Izrada, dostava i montaža na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi