Održivo i zdravo kuhanje uz GROHE knjigu recepata „Umak Atlas“


Kuharica s 51 reinterpretacijom najukusnijih umaka na svijetu za podršku održivom užitku kuhanja nudi brojne savjete kako kuhati ne samo zdravo i ukusno, nego i ekološki prihvatljivo

Düsseldorf, 28. lipnja 2022. – Voda je najvrjedniji resurs, ali i neizbježan saveznik pri kuhanju. Kako bi kuhanje učinio još kreativnijim i zabavnijim, potaknuo obitelji na promišljanje o pravilnoj prehrani i istovremeno sve to začinio savjetima o uštedi vode, vodeći svjetski brend za cjelovita rješenja za kupaonice i kuhinje GROHE lansirao je kuharicu Umak Atlas, s 51 reintepretacijom najukusnijih svjetskih umaka kao kulinarskih klasika koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Poznati špedski zero-waste chef Paul Svensson dao je vlastite inačice recepata u kojima je manje zdrave namirnice zamijenio hranjivijim sastojcima, dok je profesorica preventivne kardiologije na Institutu Karolinska u Stockholmu Mai-Lis Hellénius uvrstila niz savjeta o zdravoj prehrani.

Za razliku od većine dostupnih kuharica, Umak Atlas strukturiran je "od natrag prema naprijed", a glavnu ulogu u svim receptima igra umak. Zahvaljujući pametnom registru recepata i korisnim savjetima koji dolaze uz svaki recept za umak, svi koji se odluče na kuhanje mogu lako vidjeti koji se sastojci najbolje slažu za najukusniju kombinaciju na tanjuru, ali i kako pri kuhanju upotrijebiti što zdravije namirnice uz što manju potrošnju vode.

“Povrće, svježe začinsko bilje i začini te nezasićene masti u obliku ulja nemaju samo dobar okus, nego su i izuzetno zdrave. Nažalost, nije sve što je odličnog okusa jako dobro za nas; previše soli, maslaca ili vrhnja čini obrok manje nutritivno vrijednim”, upozorava Mai-Lis Hellénius, koja je uz svaki recept dodala i detaljne informacije o hranjivosti korištenih namirnicama.

Uz nekoliko novih sastojaka i promijenjene omjere, omiljeni kulinarski klasici postaju zdraviji uz istodobno smanjenu potrošnju resursa. U kombinaciji s inovativnim GROHE sustavima vode, kao što je miješalica GROHE Red koja nudi filtriranu vodu zagrijanu na 100°C izravno iz kuhinjske slavine, potrošači sada mogu dati doprinos održivosti i dok pripremaju svoje najdraže jelo. A kako bi se izbjeglo nepotrebno rasipanje hrane, poseban odjeljak "Magija ostatka" marljivim kuharima nudi i korisne savjete kako iskoristiti ostatke umaka.

Posjetite nas na društvenim stranicama Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn i YouTube.

GROHE ADRIA d.o.o.
GROHE ADRIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja putem distributera GROHE AG (predstavništvo Grohe Adria) na području cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi