Međunarodna konferencija o cestovnoj i tračničkoj infrastrukturi – CETRA 2022


Sedma međunarodna konferencija o cestovnoj i tračničkoj infrastrukturi – CETRA 2022, u organizaciji Zavoda za prometnice Građevinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, održat će se od 11. do 13. svibnja 2022. godine u Puli.

Konferencija o cestovnoj i tračničkoj infrastrukturi, koja se održava od 2010. godine, prepoznata je kao važno međunarodno događanje u Hrvatskoj koje već tradicionalno okuplja znanstvenike i stručnjake iz područja cestovne i tračničke infrastrukture iz Hrvatske i svijeta. Održavanje ove konferencije prilika je inženjerima iz područja cesta i željeznica da kroz svoje radove analiziraju probleme koji su prisutni u svakodnevnoj inženjerskoj praksi te da ponude moguća rješenja radi budućega učinkovitijega planiranja, projektiranja, građenja i održavanja prometnica.

Organizator konferencije je Zavod za prometnice pri Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, a ista će se održati pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, Ministarstva znanosti i obrazovanja, Sveučilišta u Zagrebu, Akademije tehničkih znanosti, Hrvatskog inženjerskog saveza i Grada Pule. Skup su podržala i svjetski priznata udruženja Međunarodno udruženje za ceste (International Road Federation) te Europsko udruženje laboratorija za prometnu infrastrukturu (Forum of European National Highway Research Laboratories).

Zbog više od 90 pristiglih radova iz 38 zemalja, teme će se prezentirati u tri paralelne sekcije, uz osigurano simultano prevođenje s engleskog na hrvatski jezik u glavnoj dvorani.

Konferencija CETRA 2022 uvrštena je i u program stručnog usavršavanja u graditeljstvu. Svaki sudionik konferencije dobiva uvjerenje o pohađanju tečaja stručnog usavršavanja u trajanju od 26 školskih sati od čega 4 školska sata iz područja građevno-tehničke regulative.

 

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi