Lineal serija za urbane zone


"Manje je više"… sve zastupljeniji stav u razvoju građevinskih materijala i elemenata. Prateći arhitekturu kao glavnog voditelja svih trendova građevine, razvojni timovi se trude da sa što manje materijala uz minimalistički dizajn proizvedu elemente najboljih mogućih performansi.

Minimalistički dizajn, funkcionalnost elemenata, povišena energetska efikasnost, izolacija od vanjske buke i smanjeni protok štetnog CO2 osnovne su karakteristike LINEAL serije prozora i vrata.

Dizajniran tako da osigura najbolje uvjete za miran život i rad u bučnim urbanim zonama ovaj sistem, proizveden u Tehnomarketu, pronašao je svoje mjesto na čak 14 projekata u srcu New Yorka, od kojih Vam predstavljamo objekte u ulicama Concord, 21st i 38th Street.

Energetska efikasnost

LINEAL serija je proizvedena od 100% reciklirajućeg aluminija u skladu sa standardom EN 14351-1:2006+A1:2010, koji zadovoljava sve zahtjeve po pitanju sigurnosti i zdravlja ljudi. Temperaturne razlike između vanjskog i unutrašnjeg prostora svedene su na minimum uslijed izuzetno niske termičke provodljivosti od 0,79 W/m²K, što ovaj sistem čini podobnim za ugradnje čak i u pasivne kuće.

Specijalnim poliamidnim trakama i saćastim ispunama između profila termičke performanse sistema podignute su na najviši nivo, a kod sistema LINEAL W THERM 104 postignuta je maksimalna ušteda energije do 40%.

Komfor i sigurnost

Konstantna buka automobila i udisanje ugljikovog dioksida u urbanim zonama svakodnevica su modernog doba. Višestambeni objekti u New Yorku projektirani su za komforan obiteljski život u centralnim četvrtima, pa su osnovni zahtjevi bili i smanjen prodor CO2 i zvučna izolacija za zaštitu privatnosti.

Trostrukom izolacijom provodljivost zraka dovedena je do Klase 4 po standardu EN 12207:1999-11, što znatno umanjuje protok štetnih plinova kroz prostor. Pored toga, u sistemima LINEAL 77 i LINEAL W Therm 104 ekstrudirana centralna guma je dodatno unaprijeđena posebnom konstrukcijom koja formira zatvorenu zračnu zonu dvostrukog svojstva, pa pored sprječavanja propuha s druge strane ona ima i termoizolacijsko svojstvo.

Također, visok koeficijent zvučne izolacije od Rw=43 ( -2; -5 ) dB pokazatelj je minimalnog protoka zvuka, što je omogućilo ugodan boravak, miran san i adekvatnu zvučnu izolaciju, za koju u New Yorku postoje visoki kriteriji.

Dizajn

U ponudi je ukupno šest modela iz LINEAL serija prilagođenih različitim energetskim zahtjevima i budžetu. Pored klasičnih isključivo aluminijskih elemenata od kojih najbolje koeficijente posjeduje THERM 77, u ponudi je kombinacija materijala poput robusnog aluminija s vanjske i prirodnog drveta s unutrašnje strane, najbolje primjenjiva kod sistema LINEAL W THERM 104.

Velikom mogućnošću kombiniranja elemenata bilo je moguće prilagoditi se pravilima američke arhitekture, koja se u mnogome razlikuje od europske, najviše na polju otvaranja prozora bez roletni i elemenata velikih površina za prirodno osvjetljenje prostora.

Skriveno krilo Lineal Block

Postojeća energetski efikasna serija prozora i vrata LINEAL unaprijeđena je novom varijacijom sistema BLOCK, koja nudi opciju skrivenog krila kao odgovor na zahtjeve modernog dizajna. Skrivenim krilom vizualna razlika između fiksnih i otvorivih polja ne postoji pa se time omogućuje minimalistički izgled prozorskih elemenata.

Ova opcija primjenjiva je na samo aluminijskim sistemima Lineal Plus 62, Therm 62 i Therm 77.

Uvođenjem skrivenog krila termičke performanse najpopularnijeg sistema LINEAL Therm 62 poboljšane su posebnim ispunama. Kao rezultat koeficijent energetske efikasnosti proizvoda povišen je još više na Uw= 1,1 W/(m²K).

Lineal serija energetski efikasnih prozora i vrata dizajnirana je da osiguran zdrav, tih i ugodan boravak u Vašem prostoru.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi