Larcore A2 – novi, lakši fasadni saćasti panel kategorije A2


Proizvod nove generacije, aluminijski saćasti panel LARCORE A2 polako, ali sigurno preuzima vodstvo na europskom tržištu. Sve smjeliji, tehnički zahtjevni novi projekti diktiraju brz razvoj novih fasadnih rješenja, i jedno od njih svakako predstavlja Larcore, aluminijski saćasti panel A2 klase negorivosti, lakši, čvršći i većih dimenzija od klasičnih fasadnih obloga.

LARCORE A2 i LARSON superiorni kompozitni paneli proizvodi su kompanije Alucoil, čiji je Tehnomarket generalni distributer na teritoriji Balkana. Kvaliteta panela proizvedenih u Europi, potvrđen velikim brojem globalnih certifikata, uz najveći lager u regiji koji znatno smanjuje vrijeme dostave i širok spektar boja i uzoraka, osnovne su karakteristike proizvoda koje ga kvalificiraju za ugradnju na zahtjevnim projektima poput La Vella zgrade u Madridu, DC Tower-a u Beču ili Pariske filharmonije.

Razvojni tim kompanije je, pored visoko kvalitetnih proizvoda, spreman predložiti i namjenska rješenja za najrazličitije zahtjeve projekata, uz potpunu potporu prilikom projektiranja i ugradnje panela u sklopu VENT ventiliranih fasada.

Razvojni tim kompanije je pored visokokvalitetnih proizvoda spreman predložti rješenja za najrazličitije zahtjeve projekata, kao i pružanje potpune potpore prilikom instruiranja i ugradnje panela u sklopu VENT ventiliranih fasada.

Predstavljanje projekta – Alban Tower, Tirana, Albanija

Posljednjih godina Tirana je postala svojevrsni zamajac građevinske industrije u Albaniji, donijevši mnoge projekte koji su pomaknuli granice konstrukcije, tehničke inovacije i arhitektonskog izraza u regiji. Ovaj trend nastavlja se monumentalnim, multifunkcionalnim Alban Tower-om koji će po završetku biti i zvanično najviša zgrada u Tirani i jedna od najviših u Albaniji.

Ovaj suvremeni multifunkcionalni toranj asimetričnog oblika i razigranih volumena, projektiran od strane italijanskog Archea Associati studija sastoji se od 6 podzemnih i 25 nadzemnih razina projektiranih tako da formiraju više funkcionalnih cjelina, uz hotel sa fenomenalnim panoramskim pogledom koji će zauzeti najviše razine tornja.

Kompanija AL-GI iz Tirane je istodobno i investitor i izvođač ovog monumentalnog objekta, čija je ventilirana fasada obložena Larcore A2 aluminijskim saćastim panelima postavljenim na Tehnomarket VENT Hide aluminijskoj potkonstrukciji.

Višebojna ventilirana fasada daje izuzetan pečat zgradi i znatno doprinosi ispunjenju strogih ekoloških standarda kroz visok stupanj toplinske izolacije i energetske učinkovitosti samog objekta. Za oblaganje fasade iskorišteno je više od 12.500 m2 Larcore A2 aluminijskih saćastih panela debljine 14 mm, u 10 različitih nijansi zelene, smeđe i plave boje radi postizanja specifične fasadne estetike.

LARCORE A2 paneli koriste sve već istaknute prednosti Larson-a: atraktivan kolorit, moderan dizajn i laku obradu. Paneli se proizvode u debljinama od 5,5 mm do 40 mm, premda se za potrebe oblaganja fasada najčešće koriste Larcore paneli u debljini od 8 mm do 14 mm.

Proizvode se u maksimalnoj širini do 2 m i dužini do 9 m. Sa svojom saćastom ispunom od primarnog aluminija i 2 sloja aluminijskog lima, Larcore paneli se odlikuju izuzetnom čvrstoćom i malom težinom, i kao takvi, pored primjene u građevini, nalaze primjenu i u brodskoj, zračnoj i željezničkoj industriji gdje se proizvode u dužinama čak i do 14 m.

Pored izuzetno male težine, saćasti aluminijski sloj je Larcore-u osigurao cijenjeno mjesto u kategorizaciji proizvoda prema otpornosti na vatru, te je ovaj panel u klasi A2 prema europskom standardu EN13501, što je potvrđeno ispitivanjem i dobijenim atestima u velikom broju cijenjenih certifikacionih kuća u Europi i svijetu.

VENT sistem podkonstrukcije – fasadno rješenje za sve materijale

Kako bi svojim klijentima ponudio kompletnu uslugu, Tehnomarket je razvio sustave aluminijskih potkonstrukcija koji će nositi ne samo obloge od aluminijskih kompozitnih i saćastih panela već i drugih obloga iz svijeta ventilirajućih fasada. Sustavi iz grupacija VENT i TMTP dijele se na panelne i kasetne, prema načinu obrade fasadnih panela.

  • Panelni sustavi: Rivet, Tack, Hide, Stone, Continual, Stone i Rock – pogodni za obloge: aluminijske kompozitne panele Larcore, HPL laminirane ploče, staklo, granitnu keramiku, kamen, fiber-cementne ploče, limove, aqua-panele, polikarbonatne ploče i drugo.
  • Kasetni sustavi: Box, Slider, Bolt, Gasket, Fit – pogodni za kompozitne panele Larson i pune limove.

Kombinacijom sustava, njihovih tehničkih mogućnosti i pojedinim specifičnim elementima Tehnomarket-ove potkonstrukcije, razvojni tim ove kompanije osigurao je rješenje za učinkovito postavljanje najvećeg broja suvremenih fasadnih obloga čime je kompanija koja više od 14 godina nudi vodeće svjetske brendove koji se odlikuju beskompromisnom kvalitetom, postala je prepoznatljivo ime na polju prodaje i obrade raznih vrsta panela.

TEHNOMARKET d.o.o.
TEHNOMARKET d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi