Krivaja niskoenergetske kuće


Kako se prave niskoenergetske kuće?

Napravljene da traju generacijama

Krivaja niskoenergetske kuće značajno smanjuju emisije ugljičnog dioksida, pružaju mnogo bolji komfor te smanjuju potrošnju energije, a time i račun do pet puta.

Krivaja niskoenergetske kuće su pažljivo dizajnirane i napravljene za apsolutni komfor, istodobno garantiraju minimalan utrošak energije za grijanje, osvjetljenje, itd.

Minimalan utrošak energije možemo garantirati zahvaljujući našem posebnom sistemu gradnje koji je zasnovan na velikom nivou termo-izolacije, paronepropusnosnim omotačem, kontrolisanim sistemom ventilacije i maksimizacijom iskorištenja dobitaka toplote od sunčevog zračenja kroz optimalan dizajn.

Godišnja potreba energije za grijanje u niskoenergetskim kućama se kreće između 15 i 50 kWh/m2. Nisko-energetske kuće su nešto manje energetski učinkovite u odnosu na pasivne kuće, ali početni troškovi izgradnje su znatno niži, a investicija se isplati prije.

Principi projektiranja niskoenergetskih kuća

  • Super-Izolirati kuću
  • Koristiti energetski efikasne prozore (npr. Futura 96, Natura+ 96)
  • Osigurati paronepropusnost kao i dobru ventiliranost kuće
  • Eliminirati toplotne mostove
  • Koristiti sistem za rekuperaciju zraka

Za dodatnu učinkovitost

  • Koristiti zaštitu od pregrijavanja u ljetnom periodu
  • Implementirati energetski efikasno umjetno osvjetljenje i električne uređaje
  • Koristiti obnovljive izvore energije (npr. solarna energija)
  • Dizajn i orijentacija kuće treba biti pažljivo planirana i dobro odabrana

Odlike i prednosti

Srežite troškove, živite zdravije, udobnije i sretnije

Energetska Efikasnost

Uštedite novac

Kuća treba da traje generacijama. Zato, ima smisla da od samog početka Vašu kuću napravite maksimalno energetski efikasnom, time dugoročno osiguravate mnogo niže troškove i mnogo bolji komfor stanovanja.

Cijene grijanja su drastično porasle u posljednih nekoliko godina, prognoza je da će nastaviti rasti. Ako odaberete Krivaja niskoenergetsku kuću, moći ćete držati troškove energije pod kontrolom i samim time postati mnogo manji osjetljivi na buduće fluktuacije cijena energije.

Zvučna izolacija

Tišina je zlato.

Naš sistem gradnje ne poboljšava samo energetsku učinkovitost, več i učinkovito blokira neželjene zvukove izvana koji mogu imati negativan utjecaj na vaš san i ukupnu udobnost življenja.

Zdrava unutrašnja klima

Živite zdravije

Krivaja niskoenergetske kuća ima značajno zdraviju unutrašnju klimu nego tradicionalna kuća. Zdrava klima interijera od velikog je značaja s obizirom da 85% života provedemo u zatvorenom prostoru a sistem prirodne ventilacije smanjuje rizik od alergija na najmanju moguću mjeru. Naš sistem gradnje omogučuju minimalne promjene i konstantnost temperature u cijeloj kući. Sviježe u ljetnom periodu, i konstantno toplo u svim sobama i kada je duboki snijeg vani.

Zaštita Okoline

Budite ljubazni prema okolišu

Zdrava unutrašnja klima je veoma bitna. Jednako bitno je i globalno okruženje, odabirom Krivaja nisko-energetske kuće možete "ubit dvije ptice jednim kamenom". Zgrade u Europi su odgovorne za više od 40% ukupne potrošnje energije u EU, sam stambeni sektor za oko 25%. Izgradnja energetski učinkovite kuće pomoći će smanjenju naše emisije CO2 te pomoći u borbi protiv klimatskih promjena.

Ušteda energije

Koliko ćete energije uštediti?

Pogledajte galeriju niskoenergetskih montažnih kuća

Izvor: KRIVAJATVORNICA KUĆA d.o.o.

KRIVAJA - TVORNICA KUĆA d.o.o.
KRIVAJA - TVORNICA KUĆA d.o.o.
Internet adresa

Izvedba na području cijele Hrvatske.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi