Humanitarna akcija Novi dom na Baniji


Dan nakon potresa

Razvozeći humanitarnu pomoć u Majskim Poljanama, ispred jedne kuće ugledali smo čovjeka u ranim 30-im godinama. Na naš upit „Trebate li što" odgovorio je „Ne trebam, hvala, imam sve". A iza njega se nalazila njegova uništena kuća. Kasnije smo saznali da se zove Damir, da radi u jednoj tvornici u Glini i da živi zajedno s mamom.

Zašto pomoći Damiru?

Nema ispravnog odgovora na ovo pitanje jer pomoć je potrebna mnogima. Nas je motiviralo to što unatoč svemu, taj mladi čovjek i dalje želi ostati živjeti i stvarati u svom rodnom kraju. Zbog toga mu želimo pomoći da iduću zimu ne dočeka u kontejneru. Uz Vašu pomoć, možemo mu dati potreban „vjetar u leđa".

Akcija inženjera

Humanitarnu akciju Novi dom na Baniji odlučili smo pokrenuti kao inženjeri raznih struka, s ciljem da što prije projektiramo i sagradimo novi dom barem jednoj obitelji koja je ostala bez njega u razornom potresu 29. 12. 2020. godine.

Do sada napravljeno

Organizirali smo rušenje i odvoz ostataka uništene kuće, a u izradi je projektna dokumentacija za gradnju nove kuće od oko 65 m2 neto, što je osobna donacija projektanata. Kompletna projektna dokumentacija za ishođenje građevinske dozvole s pripadajućim troškovnikom bit će dostupna za prilagodbu i korištenje svim zainteresiranim stradalnicima i donatorima.

Za sljedeći korak trebamo Vašu pomoć, a to su financijska i/ili materijalna sredstva za gradnju kuće.


Uplata se može izvršiti do 30.04.2021. na račun u nastavku ili mobilnim bankarstvom skeniranjem koda.

  • Banka: Zagrebačka banka d.d.
  • IBAN: HR8923600003510211876

Više informacija možete pronaći na: https://www.facebook.com/NoviDomNaBaniji

Pomaganje jednoj osobi možda neće promijeniti svijet, ali može promijeniti svijet za jednu osobu.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi