GROHE sa svojim GIVE programom osigurava strukovnim školama najmoderniju praktičnu nastavu u regiji


Trening za bolje sutra - GROHE predstavlja svoj GIVE program za mlade studente koji će postati instalateri širom EMENA regije

Učenici Obrtno tehničke škole u Splitu i Industrijsko-obrtničke škole u Sisku mogu biti zadovoljni, svoje teorijsko znanje napokon će imati priliku upotpuniti s primjerenim praktičnim radom zahvaljujući vodećem svjetskom brendu u sanitarnoj industriji - GROHE. Kroz svoj GIVE program GROHE je osigurao učenicima ovih škola potpuno novo iskustvo školske prakse postavljajući zidnu instalaciju s gotovim funkcionalnim proizvodima unutar prostora njihovih škola.

Kako riješiti manjak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji, a istovremeno pružiti društvu tj. mladima prosperitetnu budućnost? Odgovor je program GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education) tj. praktično osposobljavanje, prema najnovijim trendovima i standardima struke. Kao dio GIVE programa, GROHE podržava strukovne vodoinstalaterske škole u njihovoj praktičnoj nastavi osiguravajući im najmoderniju opremu.

S obzirom na nedostatak kvalificiranih instalatera u sanitarnoj industriji, važnije nego ikad je ponuditi atraktivan program obuke koji mladim ljudima pomaže u izgradnji temelja za budućnost. S druge strane, u hrvatskim školama se i dalje premalo vremena i resursa posvećuje praktičnoj nastavi. Zbog toga je GROHE, vodeći svjetski brend za cjelovita kupaonska i kuhinjska rješenja, pokrenuo svoj program GROHE stručno osposobljavanje i edukacija za instalatere - GIVE (GROHE Installer Vocational Training and Education). Kroz GIVE program, kako bi se omogućili najsuvremeniji okviri obuke, GROHE sudjeluje instaliranjem modernih objekata za obuku i pružanjem praktičnih materijala za učenje.

Do sada je suradnja ostvarena s više od 26 institucija diljem EMENA regije, osiguravajući mladima edukaciju i trening u području vodovodnih instalacija, a ove godine u GROHE GIVE program uključile su se i dvije hrvatske strukovne škole - Obrtno tehnička škola u Splitu i Industrijsko-obrtnička škola u Sisku. Kako bi se ovim učenicima omogućilo potpuno i cjelovito obrazovanje, kako teorijsko tako i ono praktično, Grohe je u prostorima njihovih škola postavio zidnu instalaciju koja će učenicima omogućiti konstantnu praksu i vježbu, i to tijekom cijele godine. Postavljajući gotovu instalaciju različitih Grohe proizvoda u zid spomenutih škola Grohe je omogućio učenicima ono što im je najviše nedostajalo – praktični rad koji će ih uistinu pripremiti za tržište rada. I to kontinuirano kroz cijelu akademsku godinu, bez da ovise o ponudi izvannastavne prakse.

Naši učenici već dugi niz godina svoj praktični dio nastave održavaju na neadekvatnoj opremi i drago nam je što je Grohe ovo prepoznao kao gorući problem. Naročito jer se radi o učenicima koji redovno pohoduju po različitim natjecanjima i osvajaju vrijedne nagrade, tako da uistinu zaslužuju bolju opremu za vježbu i praksu”, objasnio je profesor Jozo Odak situaciju škole u Splitu. 

Instalacija se sastoji od podžbuknih instalacija za WC školjku i pisoare sa tipkalima ili ispiračima, te sanitarne keramike, tocnije umivaonika, WC školjki, pisoara i tuš WC školjke Sensia Arena. Nastavlja se na termostatske i jednoručne modele mješalica za umivaonike, kade i sudopere, kao i termostatske i jednoručne tuš sisteme, te su svi u potpunoj funkciji a ono što je zanimljivo je da su sa stražnje strane zida prikazane gole cijevi što je dodatna pogodnost za studente i njihovu praktičnu nastavu. Dodatni benefit stoji u činjenici kako će ove gotove zidne instalacije moći koristiti ne samo učenici spomenutih škola nego i mnoge ostale srodne škole u okolici kojima je isto tako dodatna praksa prijeko potrebna.

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole u Sisku, Ivan Vrbik, ne krije svoje oduševljenje. “Za naše učenike i školu velika je stvar imati mogućnost održavanje praktične nastave na ovako modernoj i funksionalnoj opremi. Moram još napomenti kako ovo nije prva donacija od strane Grohe prema našoj školi. Sudjelovali su u obliku donacija u riješavanju tj. sanaciji prostorija oštećenih u potresu, na čemu im još jednom iskreno zahbvaljujemo”, naveo je Vrbik.

Svečano otvorenje Grohe instalacija u školama u Splitu i Sisku najavljeno je za listopad ove godine.

Brend Grohe ovim svojim najnovijim projektom pozicionirao se kao društveno osviještena kompanija koja svojim djelovanjem poboljšava i unaprjeđuje sustav obrazovanja. Brend koji djeluje globalno ali i podupire lokalne zajednice te je aktivno involviran u obrazovanje mladih.

I Grohe tu ne staje. Isto kao što će ova Grohe zidna instalacija omogućiti učenicima kontinuiranu praksu tako će se i Grohe angažman nastavljati iz godine u godinu. Svake godine Grohe će obnavljati ove zidne instalacije s novim proizvodima te sa svakom tom obnovom osigurati edukativno predavanje jednog od Grohe stručnjaka.

GROHE GIVE

Kako bi se unaprijedili prostori za obuku, GROHE uspostavlja potpuno funkcionalno okruženje za vježbanje u kojem će studenti imati priliku u praksi primijeniti stečeno znanje. GIVE podržava fakultete i strukovna učilišta u stvaranju jedinstvenog pristupa s modernom opremom, materijalom za obuku i pismenim ispitom koji će postaviti nove standarde u industriji. Studenti će završiti specifičnu obuku za proizvode koju je osmislio GROHE, a za koju će dobiti međunarodno priznati certifikat. Čak i nakon što studenti završe svoje GROHE osposobljavanje, imat će daljnju asistenciju - sa zapošljavanjem ili čak mogućnosti radnog iskustva kod jednog od GROHE partnera.

 

GROHE ADRIA d.o.o.
GROHE ADRIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja putem distributera GROHE AG (predstavništvo Grohe Adria) na području cijele Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Makedonije, Albanije, Kosova.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi