Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini


16.06.2020, u 19 h je u Kneževoj palači u Zadru otvorena Godišnja izložba ostvarenja hrvatskih arhitektica i arhitekata u 2019. godini, u organizaciji Društva arhitekata Zadra (ZDA) i Udruženja hrvatskih arhitekata (UHA). Izloženi su svi natjecateljski radovi, među kojima se nalaze i svi nominirani i nagrađeni radovi u svim kategorijama.

Nagrada Viktor Kovačić za životno djelo dodijeljena je Radovanu Tajderu. Nagrada Viktor Kovačić za najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2019. godinu dodijeljena je Saši Begoviću, Marku Dabroviću, Tatjani Grozdanić Begović, Silviju Novaku i Pauli Kukuljici – 3LHD za URANIU u Zagrebu.

Nagrada Drago Galić za najuspješnije ostvarenje na području stambene arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ivi Letilović i Igoru Pedišiću za 4 kuće za 4 brata u Zadru. Nagrada Bernardo Bernardi za najuspješnije ostvarenje na području oblikovanja i unutrašnjeg uređenja za 2019. godinu dodijeljena je Lei Pelivan i Tomi Plejiću za Bijeli Loft u Zagrebu.

Nagrada Neven Šegvić za publicistički, kritički, znanstveno‐istraživački i teorijski rad na području arhitekture za 2019. godinu dodijeljena je Ani Dani Beroš, Tomislavu Paveliću, Marku Sančaninu, Miri Stanić, Evelini Turković, Vesni Vuković i Frani Petru Zovku za Radijsku emisiju Stvarnost prostora.

Predsjednik ZDA, Petar Kozina otvorio je izložbu i pritom se na potpori zahvalio Gradu Zadru i pročelnici Odjela za kulturu i šport Dini Bušić, Zadarskoj županiji i pročelniku Odjela za kulturu i šport Ivanu Šimuniću, Narodnom muzeju i ravnateljici Renati Peroš, članovima ZDA koji su postavljali ovu izložbu kao i svim gostima na dolasku.

Izložba ostaje otvorena do 30.06.2020.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi