Ekološki dizajn - Održivi proizvodi ispred i iza zida


Od 2007. godine Geberit razvija proizvode u skladu s načelom ekološkog dizajna. Cilj je stvoriti dodanu vrijednost uz najmanju moguću potrošnju energije – za kupce, za okoliš i za društvo u cjelini.

Ekološki prihvatljivi, trajni proizvodi koji štede resurse iznimno su važni u Geberitu. Održivost je dio Geberitova DNK-a više od tri desetljeća. Kontinuirana potraga za održivim rješenjima ogleda se u razvoju novih proizvoda i procesa kao i u reviziji postojećih. Pri tome je ključan ekološki dizajn. Od 2007. godine Geberit dosljedno primjenjuje načelo ekološkog dizajna za razvoj vlastitih proizvoda. Ispituju se svi ekološki aspekti i uzima u obzir kružno gospodarstvo, od odabira sirovina do odlaganja u otpad. Svaki novi proizvod mora biti bolji od svog prethodnika iz ekološke perspektive. Uz to, energetska učinkovitost i potrošnja vode u fazi uporabe proizvoda kontinuirano se poboljšavaju.

TRAJNOST ŠTEDI RESURSE

Geberitove proizvode također obilježava njihova izvanredna izdržljivost. U mnogim slučajevima njihov životni vijek traje nekoliko desetljeća. Mogu se lako održavati, čistiti i popravljati, a Geberit nudi zajamčenu dostupnost rezervnih dijelova do 25 godina za velik dio linija proizvoda. Osim toga, novi proizvodi i komponente često su kompatibilni sa svojim prethodnicima, što znači da se stariji proizvodi također mogu poboljšati dodavanjem novih komponenti i funkcija. Ti aspekti igraju odlučujuću ulogu u minimiziranju potrošnje energije i resursa, produžavanju životnog vijeka i korisnog vijeka proizvoda. Također, Geberit konstantno smanjuje količinu korištenog materijala za pakiranje dok istodobno povećava udio recikliranog materijala.

OVO SU NEKI OD PROIZVODA KOJI SE ISTIČU U EKOLOŠKOM SMISLU

UŠTEDA MATERIJALA I SMANJENJE CO2 SA SUSTAVOM KROVNE ODVODNJE GEBERIT PLUVIA

  • PE cijevi i fitinzi lakši su 73 % usporedbi s konvencionalnim sustavima krovne odvodnje.
  • Smanjenje emisije CO2 od 74 % u usporedbi s konvencionalnim krovnim sustavima odvodnje.

IZLJEVNI VENTIL Kompatibilan sa svim ugradbenim vodokotlićima Sigma, Delta i Omega

  • Optimalno ispiranje s minimalnim količinama vode – puni volumen ispiranja od 3,5 litara, djelomični volumen ispiranja od 2 litre.
  • Čisto i učinkovito ispiranje zahvaljujući pet razina za regulaciju protoka vode.

UŠTEDITE ENERGIJU ZA GRIJANJE ZAHVALJUJUĆI DUOFRESH MODULU

  • Geberit DuoFresh modul uklanja neugodne mirise tako što izvlači zrak izravno iz WC školjke i čisti ga pomoću keramičkog saćastog filtera.
  • Time se štedi do 50 litara lož ulja godišnje u usporedbi s klasičnom odzračivanjem kroz prozore.

UŠTEDA PROSTORA I MATERIJALA UZ TEHNOLOGIJU SUPERTUBE I FITINGE SOVENT

  • Smanjenje potrebnog prostora (zahvaljujući manjim dimenzijama cijevi i eliminaciji ventilacijske cijevi) u usporedbi s konvencionalnim sustavima odvodnje.
  • Smanjenje količine potrebnog materijala (HDPE) od 1000 tona godišnje.
  • Godišnje smanjenje za 5400 tona CO2 na razini cijele Geberit Grupe.

Više informacija možete potražiti na web stranici: www.geberit.hr

GEBERIT PRODAJA d.o.o.
GEBERIT PRODAJA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost u svim većim trgovinama sanitarijama i keramikom.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi