Dokadek 30 – za još brže i sigurnije oplaćivanje stropovaDokadek 30 elementi veličine 3 m² omogućuju brzo oplaćivanje velikih površina uz znatno manji broj pojedinačnih dijelova koje je potrebno premještati.

Brzina je jedan od ključnih faktora uspješnosti gradnje. Dokadek 30 kombinira prednosti stropne oplate od elemenata s prednostima Dokaflex-stropne oplate, što znači brzinu u standardnom području uz elemente veličine 3 m² i veliku brzinu i fleksibilnost u područjima prilagođavanja zahvaljujući Dokaflexu. Dokadek 30 je dostupan s padajućom glavom ili bez nje.

Dokadek 30 je ručna oplata bez nosača lagane čelične konstrukcije s praškasto lakiranim okvirima, na kojima se nalazi već višestruko dokazana Doka Xlife-ploča. Stropna oplata od elemenata Dokadek 30 raspolaže s tek nekoliko pomičnih elemenata, čime se postiže brz tempo pri montaži i demontaži. Elementi veličine 3 m2 idealni su za brzo oplaćivanje velikih površina. Ergonomske rupe za hvatanje u rubnom profilu omogućuju sigurno rukovanje uz svega dvočlanu ekipu bez upotrebe krana što dodatno pojednostavnjuje i ubrzava cijeli proces gradnje.

Montaža sa sigurnog tla za maksimalnu produktivnost

Montaža Dokadek 30 vrši se sigurno s tla, bez potrebe za hodanjem po stropnoj oplati. Pravokutni oblik elemenata također znači da će korisnicima biti potrebno mnogo manje napora kako bi ih odozdo ovjesili o glave podupirača, a zatim ih sigurno zakrenuli uvis, čak i kada se oplata postavlja na veće visine. Kada se elementi ovjese, Dokadek glave ih drže i sigurno pričvršćuju. Podizanje na uobičajenim visinama se odvija uz upotrebu ovjesne šipke ili pomoću stepenica s podestom, dok se kod većih visina koristi DekLift 4,50m. Ovaj novi proizvod je ručno upravljani uređaj za postavljanje i skidanje oplate Dokadek 30. Skidanje kao i postavljanje oplate također se odvija odozdo bez penjanja pri čemu je naporan rad iznad glave smanjen na minimum. Također, zatvaranje izjednačujućih traka (područja ispune) vrši se jednostavno i brzo zahvaljujući kontinuiranom povezivanju s Dokaflexom.


Montaža i demontaža stropne oplate od elemenata vrši se sigurno s tla.

Zaštita od izdizanja integrirana u glavama Dokadek 30 sprečava nehotično ispadanje elemenata. Dodatne mjere poput osiguranja od utjecaja vjetra nisu potrebne. Zadanim redoslijedom montaže sprečavaju se bilo kakve improvizacije te istovremeno osigurava visok nivo sigurnosti. Dokadek 30 u potpunosti je kompatibilan s Doka bočnim zaštitnim sustavom XP čime sigurnost dobiva dodatnu dimenziju.

Lako objašnjivo i jednostavno u primjeni

Velika prednost sustava Dokadek 30 je upravo logičan i jednostavan slijed montaže koji omogućuje da i priučeno osoblje u svega nekoliko koraka ovlada rukovanjem na brz i siguran način. Dovoljan je i samo kratak uvodni trening na gradilištu s obzirom da sustav ima mali broj pojedinačnih dijelova . Također, sustav ima samo dvije različite veličine panela što znatno pojednostavljuje kako planiranje tako i samu logistiku na gradilištu.

Slobodan odabir metode rada: Dokadek 30 sa ili bez padajuće glave

Ovisno o zahtjevima, korisnici se mogu odlučiti za Dokadek 30 s padajućim glavama ili bez njih. Jednostavna promjena glava kao i upotreba međuelemenata pretvara standardni sustav u sustav s padajućom glavom. Kod metode s padajućom glavom oplata se brže skida zahvaljujući jednostavnom i sigurnom odmicanju elemenata zakretanjem. Stropna ploča ostaje sve do postizanja optimalne čvrstoće betona sigurno poduprta Doka stropnim podupiračima Eurex 30. Kod metode bez padajuće glave moguće je u kombinaciji s Concremote mjernim sustavom ciljano utvrditi najraniji trenutak skidanja oplate.


Kod metode s padajućom glavom stropna ploča ostaje poduprta sve dok se ne postigne potrebna čvrstoća betona.

Doka je jedno od vodećih svjetskih poduzeća u razvoju, proizvodnji i prodaji oplatne tehnike za sva područja gradnje. Uz vrhunske oplatne sustave, Doka također nudi usluge stručnog konzaltinga i planiranja oplate. S više od 160 prodajnih i logističkih sjedišta u preko 70 zemalja svijeta, Doka Grupa posjeduje učinkovitu prodajnu mrežu i garantira time maksimalnu profesionalnost, brzu raspoloživost materijala i usluga uz stručnu tehničku podršku. Doka je član Umdasch Grupe i zapošljava preko 6000 djelatnika diljem svijeta.

DOKA HRVATSKA d.o.o.
DOKA HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Djelujemo na području cijele Hrvatske i BiH preko predstavništva u Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi