Doka sustavi objedinjuju brzinu, sigurnost i učinkovitost na gradilištu


Sigurnost na gradilištu ima prioritet. Sigurna radna mjesta rezultiraju manjim rizikom od nezgoda kao i većom učinkovitošću i ekonomičnošću. U pogledu sigurnosti Doka slijedi cjeloviti pristup, koji seže od razvoja proizvoda, preko savjetovanja u vezi sigurnosti, sve do opsežne ponude proizvoda i usluga.

Cjelovito razumijevanje sigurnosti započinje već kod razvoja oplatnih sustava. Sigurnost, jednostavnost rukovanja i ergonomičnost ubrajaju se u važne kriterije Doka proizvoda. Konstantna kontrola i daljnji razvoj i širenje proizvodnog asortimana u smislu sigurnosnih elemenata čine Doka oplatne sustave pouzdanim i učinkovitim rješenjem za svaki građevinski projekt.

Doka sustavi objedinjuju brzinu, sigurnost i učinkovitost na gradilištu. Za visoki standard Doka nudi kompletna rješenja za stropnu i zidnu oplatu te oplatu stupova. U njima su već integrirane zaštitne komponente kao što su radne platforme s uključenom bočnom zaštitom ili ljestve. Već i pri samom rukovanju oplatnim sustavima osobita se pozornost pridaje sigurnosti. Tako se primjerice stropna oplata od elemenata Dokadek 30 može postavljati sa zemlje što omogućuje osobito siguran rad.

Sigurnost od faze planiranja pa sve do završetka gradnje

Profesionalnim savjetovanjem u vezi pitanja sigurnosti Doka svojim kupcima pruža podršku već tijekom faze planiranja, pri čemu se odgovarajući proizvodi poput ljestava i zaštitnih sustava integriraju već u fazi planiranja oplate. Učinkovita primjena oplatnih sustava postiže se prije svega pravilnom primjenom komponenti. Stoga su dokumentacija kao što su npr. planovi primjene, upute ili sigurnosno-tehnički listovi važan preduvjet i osnova za sigurnost na gradilištu.

Povrh toga i usluge kao što su praktično osposobljavanje i treninzi za kupce, usluga instruktora za postavljanje oplate ili primjena stručnih savjetnika dodatno pridonose visokoj razini sigurnosti na licu mjesta. Tako primjerice ključna podrška za sigurno odvijanje radova na gradilištu dolazi od Doka instruktora za postavljanje oplate. On kao iskusan praktičar daje podršku ekipi na gradilištu i to na licu mjesta upućujući između ostalog na pravilno rukovanje oplatom kao i na redoslijed montaže.

U vlastitom istraživačkom centru Doka se proizvodi redovito ispituju i kontroliraju. Osim što ispunjavaju zakonske propise, vidljivi znak pouzdanosti Doka proizvoda svakako predstavlja i certifikat s oznakom CE. Doka je ujedno i član međunarodnih povjerenstava i udruga te zagovara i zalaže se za standardizirane oplatne i sigurnosne sustave.

Ulaganje u sigurnost je itekako isplativo. Istraživanja su pokazala da potencijal povećanja uspješnosti kroz sprječavanje nesreća, takozvani „Return-on-Prevention", treba vrednovati s faktorom 2,2. To znači da je sa svakim eurom uloženim u veću sigurnost tvrtka u prosjeku 2,2 eura na dobitku, a sve zahvaljujući manjim troškovima uslijed nezgoda.

Pregled najvažnijih Doka sigurnosnih sustava:

Povodom međunarodnog 'Svjetskog dana sigurnosti i zaštite zdravlja na radu' koji se obilježava 28. travnja, željeli bismo svim svojim klijentima i ovim putem ukazati na iznimnu važnost ove teme. Pozivamo Vas da nam se slobodno obratite za sva pitanja u pogledu sigurnosti i sigurnog rukovanja našim proizvodima i sustavima, kako bismo zajednički doprinijeli povećanju razine sigurnosti na Vašim gradilištima!

Vaš Doka tim

DOKA HRVATSKA d.o.o.
DOKA HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Djelujemo na području cijele Hrvatske i BiH preko predstavništva u Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi