DOKA: Sigurnost – pouzdan put do uspjeha


Slika 1. Dokin bočni zaštitni sustav XP univerzalno je sigurnosno rješenje za sve zadatke bočne zaštite.

U pogledu sigurnosti Doka slijedi cjeloviti pristup, koji se seže od razvoja proizvoda, preko savjetovanja u vezi sigurnosti, sve do opsežne ponude proizvoda i usluga.

Investicije u sigurnost brzo i uvjerljivo postaju prednost za svaki projekt. Veća učinkovitost, smanjen rizik od nezgoda ali i povećana motivacija zaposlenika samo su neke od prednosti profesionalnog sigurnosnog koncepta na gradilištu. U pogledu sigurnosti Doka slijedi cjeloviti pristup, koji seže od razvoja proizvoda, preko savjetovanja u vezi sigurnosti, sve do opsežne ponude proizvoda i usluga.

Samo onaj tko se u svakom trenutku osjeća siguran, može nesmetano i u svakom trenutku dati najbolje od sebe. Ovu činjenicu trebalo bi imati na umu upravo na gradilištima, gdje je kvota nesreća na radu dvostruka u odnosu na ostale sektore. Mnogobrojne studije pokazuju da se na sigurnim gradilištima radi znatno brže, što ide u prilog ne samo ubrzanju procesa izgradnje, već predstavlja i jasnu konkurentsku prednost za svakog kupca. Naime, uz ljudsku patnju i gubitke idu i troškovi, čije posljedice mogu sezati od bolovanja, ostalih medicinskih i pravnih konsekvenci, pa sve do zastoja gradilišta. Kako bi se što više smanjio opseg dodatnih poslova povezanih uz implementaciju sigurnosnih sustava, Doka je konsekventnim inovacijama na tom području razvila brzo i jednostavno primjenjive sigurnosne sustave za svaku primjenu oplate.

Slika 2. Sigurnost i u najmanjim detaljima: od faze planiranja pa sve do završetka gradnje Doka je kompetentan partner za sva pitanja u vezi sigurnosti.

Cjelovito razumijevanje sigurnosti započinje već kod razvoja oplatnih sustava. Sigurnost, jednostavnost rukovanja i ergonomičnost ubrajaju se u važne kriterije Doka proizvoda. Primjena visokokvalitetnih materijala osigurava ne samo dugovječnost već i sigurnost oplatnih elemenata.

Dokini sustavi objedinjuju brzinu, sigurnost i učinkovitost na gradilištu. Za visoki standard Doka nudi kompletna rješenja za stropnu i zidnu oplatu te oplatu stupova. U njima su već integrirane zaštitne komponente kao što su radne platforme s uključenom bočnom zaštitom ili ljestve. Predmontaža zaštitnih elemenata na tlu i jednostavni vezni elementi koji omogućavaju istovremeno premještanje oplate i platforme osiguravaju brzo i sigurno odvijanje gradnje.

Vlastiti sustavi skela kao što su preklopna platforma K ili konzolna platforma M izuzetno su jednostavni, praktični i fleksibilno primjenjivi. Uz pomoć stepenišnog tornja kao i sustava ljestava XS, Doka klijentima omogućeno je sigurno penjanje u visine te time siguran pristup svim radnim razinama. Ovo ergonomično rješenje omogućuje učinkovit tijek rada te prije svega SIGURNO pomicanje tj. penjanje i spuštanje osoblja uz manje fizičkog napora.

Noviteti kao što su okviri Xbright za zaštitni sustav Xclimb 60 osiguravaju novu kvalitetu rada na gradilištu. Izrađeni od svjetlopropusnog polikarbonata te otporni na udare vjetra, omogućuju prijatno i prije svega sigurno radno okruženje.

Slika 3. Sustav platformi s prolazima i ugrađenim ljestvama

Sigurnost prilikom premještanja i transporta također ima značajne prednosti. Inovativna rješenja kao što su samopenjajući sustav za podizanje stolova TLS, neovisan o kranu i učinkoviti DoKart postavljaju nova mjerila u pogledu vertikalnog i horizontalnog pomicanja oplatnih stolova, te dodatno optimiziraju logistiku na gradilištu u pogledu sigurnosti i brzine.

Sigurnost od faze planiranja pa sve do završetka gradnje

Profesionalnim savjetovanjem u vezi pitanja sigurnosti Doka svojim kupcima pruža podršku već tijekom faze planiranja. Osnovu za individualna rješenja predstavlja temeljita analiza polazne situacije, pri čemu se u planiranje oplate integriraju odgovarajući proizvodi. Učinkovita primjena oplatnih sustava postiže se prije svega pravilnom primjenom komponenti. Stoga su dokumentacija kao što su npr. planovi primjene, upute ili sigurnosno-tehnički listovi važan preduvjet i osnova za sigurnost na gradilištu. Povrh toga i usluge kao što su praktično osposobljavanje i treninzi za kupce, usluga instruktora za postavljanje oplate ili primjena stručnih savjetnika dodatno pridonose visokoj razini sigurnosti na licu mjesta.

Vidljive znakove pouzdanosti Dokinih proizvoda predstavljaju certifikati kao što su oznake CE ili GS. Doka također, putem Doka Safety Network (DSN) – umrežene informacijske platforme i foruma na temu sigurnosti na radu u građevinarstvu – omogućuje svojim djelatnicima, klijentima i ekspertima konstantnu razmjenu informacija i novosti u vezi sigurnosti. Tvrtka Doka je tako za svoj angažman u pogledu sigurnosti dobila brojna priznanja i nagrade, među kojima je „Good Practice Award" dodijeljena od strane „European Agency for Safety and Health at Work" kao i nagrada za sigurnost u području visokogradnje, koju je dodijelila španjolska Komora za visokogradnju CGATE.

Slika 4. Visoki stepenišni toranj usidren u građevinu

Povodom Svjetskog dana sigurnosti koji se obilježava 28. travnja u poduzeću se svake godine težište stavlja na novu temu u vezi sigurnosti. Čak se i unutar same tvrtke, internim kampanjama i inicijativama, koje u mnogočemu nadilaze pravno propisane standarde, želi ukazati na iznimnu važnost ove teme što znatno doprinosi motivaciji djelatnika. Pomoću oznake Doka je osmislila vlastiti simbol, pomoću kojeg već na prvi pogled, kako kupcima tako i svojim djelatnicima, ukazuje na važnost ove tematike.

Kratak pregled Doka sigurnosnih sustava:

Radne i zaštitne skele

  • Prekloplna platforma K
  • Konzolna platforma M
  • Sustav platformi XSafe plus

Zaštita od pada

  • Zaštitna ograda
  • Bočni zaštitni sustav XP

Zaštitna platna

  • Zaštitno platno Xclimb 60

Ljestve

  • Stepenišni toranj 250
  • Sustav ljestava XS

Doka je jedno od vodećih svjetskih poduzeća u razvoju, proizvodnji i prodaji oplatne tehnike za sva područja gradnje. Uz vrhunske oplatne sustave, Doka također nudi usluge stručnog konzaltinga i planiranja oplate. S više od 160 prodajnih i logističkih sjedišta u preko 70 zemalja svijeta, Doka Grupa posjeduje učinkovitu prodajnu mrežu i garantira time maksimalnu profesionalnost, brzu raspoloživost materijala i usluga uz stručnu tehničku podršku. Doka je član Umdasch Grupe i zapošljava preko 6000 djelatnika diljem svijeta.

Slika 5. Oznaka vidljivi je simbol koji kupcima ukazuje na pitanje sigurnosti i to tamo gdje je to najvažnije.

Izvor: DOKA HRVATSKA d.o.o.

DOKA HRVATSKA d.o.o.
DOKA HRVATSKA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Djelujemo na području cijele Hrvatske i BiH preko predstavništva u Hrvatskoj.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi