Bosch predstavlja povezana rješenja u Hrvatskoj


  • Prodaja trećim stranama iznosi 320 milijuna kuna (42 milijuna eura)
  • Prilike za Bosch u povezanim industrijama
  • "Bosch Smart Solutions" prva regionalna poslovno-tehnološka konferencija
  • U Hrvatskoj osnovan novi odjel za Bosch pametna rješenja

Zagreb – Bosch, vodeći svjetski dobavljač tehnologije i usluga, završio je fiskalnu 2015. godinu s konsolidiranom prodajom od 320 milijuna kuna (42 milijuna eura) u Hrvatskoj, bilježeći time snažan rast od 29 posto u odnosu na prethodnu godinu. Ukupna neto prodaja od 365,2 milijuna kuna (48 milijuna eura) u Hrvatskoj, uključujući prodaju nekonsolidiranih društava i interne isporuke povezanim društvima, rezultirala je godišnjim porastom od gotovo 20 posto. "Hrvatska je važno tržište za Bosch, osobito u novom području Pametnih rješenja i industrije 4.0. Očekujemo da će potražnja za taj dio našeg asortimana dodatno porasti u Hrvatskoj i Jugoistočnoj Europi", izjavila je Mirsada Kudrić, glavna direktorica tvrtke Bosch u Hrvatskoj.

Broj Boschevih zaposlenika u Hrvatskoj u 2015. godini iznosio je oko 70. Očekuje se da će ta brojka ostati na sličnoj razini i u 2016.

Bosch predstavlja pametna rješenja na regionalnoj konferenciji

Ove godine Bosch Hrvatska planira organizirati Bosch Smart Solutions, prvu regionalnu poslovno-tehnološku konferenciju koja će se održati u Zagrebu 30. studenog 2016. godine. Cilj konferencije je predstaviti najnovija Bosch rješenja, pružiti platformu za poslovnu suradnju te predstaviti se kao ambasador povezane tehnologije. Konferencija će okupiti veliki broj Bosch stručnjaka, projektanata i integratora iz Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine. Stručni predavači i tematski okrugli stolovi će uzvanicima konferencije, približiti najnovije Bosch tehnologije te ih detaljnije informirati o tematikama kao što su: Industrija 4.0, Pametni gradovi i Pametni turizam. Bosch Hrvatska je u lipnju ove godine otvorila i novi odjel za pametna i povezana rješenja. "Nova revolucija događa se upravo sada i zove se IoT, ili Internet of Things. Stvorili smo modele međusobne interaktivne komunikacije uređaja, s nadređenim ljudskim sučeljem. To nam je otvorilo mogućnosti stvaranja rješenja koja danas ugrađujemo u gradove i domove kako bismo ih učinili lakše upotrebljivim za svakodnevnu namjenu". Objašnjava Dino Juriša, Voditelj odjela za Bosch pametna rješenja.

Bosch lansira inovativne proizvode na tržištu Hrvatske

Bosch je u Hrvatskoj u 2015. godini predstavio niz inovativnih proizvoda kao što su alati koji omogućavaju jednostavnu pohranu rezultata i mjerenja putem aplikacije za pametni telefon ili tablete. Klijenti u industriji i potrošači toplinske energije sve više traže tehnološka rješenja koja pružaju komfor i sigurnost, a pri tome štede na energiji i troškovima. Zbog toga je Bosch odjel Toplinske tehnologije lansirao pametni regulator Bosch Control CT 100 s kojim je moguće upravljati preko pripadajuće aplikacije i pametnog uređaja (pametnog telefona ili tableta). Aviotec kamera je novi proizvod koji je na tržište lansirao odjel Sigurnosnih sistema. Kamera svojim novim rješenjima nudi pouzdanu i ranu detekciju požara uz pomoć algoritama koji mogu identificirati dim i vatru čim uđu u opseg koji pokriva kamera. Za odjel autoopreme izdvajamo Boschev sustav nagrađivanja "extra" za servisne radionice dostupan i u Hrvatskoj.

Doprinosi hrvatskom društvu

Društvena odgovornost jedna je od Boschevih temeljnih vrijednosti. U skladu s vizijom svojeg osnivača tvrtka Bosch drži se tog pristupa da bi doprinijelo društvu u Hrvatskoj. Projekti uključuju donaciju edukacijskih i poučnih igračaka dječjim vrtićima u Bosni i Hercegovini kao i dugogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Lekenik uz sve veću uključenost Boschevih zaposlenika u Hrvatskoj. Od samog početka povijest je tvrtke obilježena poticanjem inovacija i društvenom odgovornošću, zbog toga smo odlučili donirati eksponate Tehničkom muzeju Nikola Tesle u Zagrebu kako bismo ostavili trag u polju tehničke evolucije koji je temelj 130 godina duge tradicije tvrtke Bosch.

Grupa Bosch vodeći je svjetski dobavljač tehnologija i usluga. Zapošljava oko 375.000 zaposlenika diljem svijeta (podaci od 31. prosinca 2015.). Tvrtka je ostvarila prodaju od 70,6 milijardi eura u 2015. godini. Djelatnosti grupe podijeljene su u četiri poslovna područja: Mobility Solutions, Industrial Technology, Consumer Goods i Energy and Building Technology. Grupa Bosch sastoji se od tvrtke Robert Bosch GmbH i otprilike 440 podružnica i regionalnih društava u oko 60 zemalja. Boscheva globalna mreža proizvodnje i prodaje te prodajni i servisni partneri tvrtke pokrivaju oko 150 zemalja. Osnova rasta tvrtke u budućnosti njezina je snaga inovacije. Bosch zapošljava 55 800 zaposlenika u istraživanju i razvoju na približno 118 lokacija diljem svijeta. Strateški je cilj Grupe Bosch osmisliti rješenja za povezani život. Inovativnim i inspirativnim proizvodima i uslugama Bosch unapređuje kvalitetu života diljem svijeta. Ukratko, Bosch proizvodi „Tehnologiju za život".

Društvo je 1886. godine u Stuttgartu osnovao Robert Bosch (1861.-1942.) kao "Radionicu za preciznu mehaniku i elektrotehniku". Posebna struktura vlasništva društva Robert Bosch GmbH jamči poduzetničku slobodu Grupe Bosch i omogućuje joj dugoročno planiranje i poduzimanje značajnih početnih investicija s ciljem osiguranja budućnosti društva. Ukupno 92 % udjela u društvu Robert Bosch GmbH u vlasništvu je dobrotvorne zaklade Robert Bosch Stiftung GmbH. Većinu prava glasa ima industrijski trust Robert Bosch Industrietreuhand KG. Funkcije poduzetničkog vlasništva izvršava trust. Ostatak poslovnih udjela u vlasništvu je obitelji Bosch i tvrtke Robert Bosch GmbH.

Dodatne informacije dostupne su na internetskim stranicama www.bosch.com, www.bosch-press.com, twitter.com/BoschPresse.

ROBERT BOSCH d.o.o. Toplinska tehnika
ROBERT BOSCH d.o.o. Toplinska tehnika
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja na području cijele Hrvatske.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi