Biam & Zavarivanje u znaku jubileja: Najveći industrijski sajmovi na Zagrebačkom velesajmu


Okupljanje najeminentnijih izlagača iz sektora alatnih strojeva i najznačajnijih predstavnika iz djelatnosti zavarivanja, njih više od 340, iz Hrvatske i 28 zemalja svijeta

Zagrebački velesajam je od  9. do 12. travnja 2024. domaćin najvećih industrijskih sajmova u proteklih deset godina. Potvrđuju to i brojke od 11.000 četvornih metara izložbene površine uz više od 340 izlagača iz Hrvatske i 28 zemalja svijeta. Riječ je o gospodarstvenicima i profesionalcima, najeminentnijim izlagačima iz sektora alatnih strojeva i najznačajnijim predstavnicima iz djelatnosti zavarivanja.

Sajmovi se održavaju u znaku jubileja – 30. međunarodnog sajma zavarivanja i antikorozivne zaštite ZAVARIVANJE.  Međunarodni sajam alatnih strojeva i alata - BIAM imat će svoje 27. izdanje. Kontinuitet održavanja ovih specijaliziranih sajmova zasigurno je dao važan doprinos u kreiranju gospodarskog okvira i pridonio razvoju ove specijalizirane grane.

U četiri paviljona, tijekom četiri dana održavanja sajmova, predstavit će se najnovija dostignuća u svijetu industrije, razmjenjivati iskustva i informacije.

Posebnost ovogodišnjeg izdanja sajmova je Industrijski inkubator. Organiziran je po prvi put s ciljem stvaranja jedinstvenog mjesta na kojem će se prezentirati nove tehnologije, predstavljati poslovni subjekti i zanimanja, povezivati dionici, održavati B2B poslovni susreti te posebice promovirati fakulteti i srednje škole koji obrazuju za ovu vrstu zanimanja.

Sajmove prati bogat stručno popratni program. Izdvajamo aktivnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u promociji „Mjera aktivne politike zapošljavanja 2024. s naglaskom na zelena – digitalna radna mjesta i zapošljavanje ranjivih skupina nezaposlenih osoba te programa vaučera za obrazovanje“.

Za vrijeme trajanja sajmova, među ostalim, održat će se i 26. Međunarodno savjetovanje o zaštiti materijala i industrijskom finišu „Kormat 2024.“, predavanje „Jačanje aditivne proizvodnje i privlačenje investicija na EU razini – Projekt optimization of production using 3D printing techniques“ te prezentacija „Brzi razvoj prototipa uz korištenje 3D tehnologije – primjeri dobre prakse“.

Ulaznice se mogu nabaviti online već danas.

Pokrovitelj sajma BIAM je Lorsel Group a ZAVARIVANJA Elektroda Zagreb.

Fotogalerija (4)

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi