13. Dani pasivne kuće u Hrvatskoj


U trinaest godišnjem kontinuitetu, na trodnevnoj međunarodnoj manifestaciji Dani pasivne kuće u Hrvatskoj u organizaciji Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu – Konzorcija pasivna kuća Hrvatska (KPKHR) i suorganizatora, stručnjaci, znanstvenici, predstavnici ministarstava, obrazovnih institucija, udruga, inovatori, proizvođači, zastupnici tvrtki i drugi, posebno de govoriti i o obnovi zgrada nakon potresa u Zagrebu koja može i treba biti energetski visoko učinkovita, dubinska, cjelovita i integralna.

O energetskoj obnovi do standarda pasivne kude (A+ energetski razred), unatrag desetak godina se kontinuirano govori i u okviru programa Energetskog tjedna u organizaciji Grada Zagreba uz suorganizaciju Arhitektonskog fakulteta i KPKHR.

Takvom se obnovom postižu i deseterostruke uštede energije – „faktor 10", a ujedno se ostvaruje toplinska, vizualna, akustična ugodnost i postiže visoka razina održivosti, pristupačnosti i sigurnosti.

Pasivna kuća je nakon trideset godina iskustva u različitim klimatskim regijama i državama različitog standarda, provjereni koncept i materijalizacija najbolje prakse, koji je zbog sve vede i rasprostranjenije priuštivosti te potvrde očekivanih rezultata, zasigurno globalno vodedi model koji pouzdano i najbrže osigurava predviđene scenarije i Ciljeve održivog razvoja UN do 2030., kao i Zeleni plan EU do 2050. s pogledom na 2070., zbog nužnosti hitne dekarbonizacije, energetske tranzicije s obnovljivim izvorima energije i prilagodbe klimatskim promjenama.

Uz predavanja i radionice, tradicionalno se organiziraju izložbe proizvoda i projekata, promocije i stručni obilasci.

13. Dani pasivne kuće održat će se od 6. – 8. studenoga 2020. godine u cijelosti na daljinu (Zoom).
  • Otvorenje skupa je u petak, 6. studenoga u 13:00 sati.
  • Sudjelovanje je besplatno!
Poveznica:
  • Join Zoom Meeting: https://zoom.us/j/94698909803?pwd=ZjV0S3U5YWxUT0o3OHBVQU90SDUzQT09
  • Meeting ID: 676 299 8911

Očekujemo vas na blizinu, možda samo na daljinu, a eventualno i u kombinaciji.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi