100 studenata zagrebačkog sveučilišta i Švedske posjetili tvornicu ROCKWOOL u Istri


U okviru projekta ROCKWOOL i studenti odnosno suradnje akademske zajednice i industrije, 90 studenata Građevinskog fakulteta i Strojarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i članova udruge eSTUDENT kao i 20 studenata iz Jönköping University iz Švedske bili su na edukativnom putovanju u tvornicu ROCKWOOL u Istri. Ovaj posjet označava doprinos u premošćivanju jaza između teorijskog znanja i praktične primjene.

Ovaj projekt ROCKWOOL provodi svake godine od 2011. godine, s izuzećem 2020. zbog poznati okolnosti epidemije.

Zašto je ova priča bitna?

Posjet tvornici ROCKWOOL primjer je važnosti povezivanja obrazovnog sustava s poslovnim operacijama u realnom sektoru koje donosi brojne benefite.

  • Praktično učenje: Studenti su imali priliku svjedočiti procesu proizvodnje izolacije od kamene vune, od sirovina do gotovih proizvoda. Ovo iskustvo iz prve ruke poboljšava njihovo razumijevanje inženjerskih principa i proizvodnih tehnika.
  • Uvid u industriju: Interakcija s profesionalcima u tvornici omogućila je studentima da steknu uvid u izazove s kojima se industrija suočava. Učili su između ostalih i o održivim praksama, kontroli kvalitete i ulozi inovacija u održavanju prednosti na tržištu.
  • Umrežavanje: Posjet je omogućio umrežavanje između studenata, djelatnika fakulteta i stručnjaka iz industrije a što svakako pruža potencijal suradnje na istraživanjima kao i budućih prilika za zapošljavanje.
  • Inspiracija: Gledanje uspješnog proizvodnog pogona na djelu nadahnjuje učenike da svoje znanje primijene u praksi. Potiče ih da razmišljaju izvan udžbenika i zamišljaju svoju ulogu u oblikovanju budućnosti inženjerstva i održivosti.

Dojmovi studenata i profesora

Za nas je ovaj posjet bio je više od pukog izleta. Bilo je to vrlo interesantno iskustvo koje nam je proširilo horizonte jer smo svjedočili razmjerima industrijskih operacija i njihov utjecaj na gospodarstvo, graditeljstvo i društvo u cjelini.

Znatiželja je pokretačka snaga inovacije. Imali smo puno pitanja tijekom susreta sa stručnjacima iz tvornice na koja su nam oni rado odgovarali.

"Suradnja naše udruge eSTUDENT s tvrtkom ROCKWOOL potvrđuje našu misiju povezivanja akademske zajednice i industrije. Ovakvi susreti imaju ključnu ulogu u stvaranju platformi za razmjenu znanja i praktičnih iskustava učenja. Zahvalni smo tvrtki ROCKWOOL što nas je ugostila i pružila mogućnost širenja sfera i networkinga što je zasigurno najbolji primjer dobre prakse rada sa studentima." Filip Begović, predsjednik udruge eSTUDENT

Izjave vodstva

Zahvaljujem profesorima s Građevinskog fakulteta i FSB kao i vodstvu eSTUDENT na odličnoj suradnji. Svi mi imamo zajedničku viziju i kao nastavnici, studenti i lideri u industriji a to je stvoriti simbiotski odnos koji koristi svima uključenima. Povezivanjem teorija u učionici s aplikacijama u stvarnom svijetu osnažujemo sljedeću generaciju inženjera i inovatora. Anđelka Toto Ormuž, voditeljica korporativnih poslova, ROCKWOOL Adriatic

ROCKWOOL je globalni lider u održivoj izolaciji od kamene vune. Upravo zbog naše predanosti ekološkoj odgovornosti, razvoju inovacija i doprinosu zelenijoj budućnosti, ovakvi susreti su nam izuzetno bitni jer ih vidimo kao inspiraciju i početak novih suradnja. Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune

Za sva dodatna pitanja obratite se na: andelka.toto-ormuz@rockwool.com

ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
ROCKWOOL ADRIATIC d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost na području cijele Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije i Slovenije.
{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi