Zlatno sponzorstvo: Dani arhitekata 2.0


U rovinjskom Hotelu Lone od 03. do 05. svibnja održani su drugi Dani arhitekata, najveće stručno okupljanje arhitekata u Hrvatskoj. Sika Croatia također je bila dio ovog izuzetnog događaja, i to kao zlatni sponzor.

Dani arhitekata 2.0. okupili su više od 300 hrvatskih arhitekata, a predavanja su kroz sva tri dana trajanja konferencije održali renomirani gosti iz zemlje, ali i inozemstva. Središnja tema stručnog skupa bila je Oblikovanje obrazovanja: arhitektura_edukacija_komunikacija, odnosno obrazovanje kao ključ za javni i profesionalni napredak društva u cjelini, a time i arhitektonske struke.

Nadalje, ovom prilikom Hrvatska komora arhitekata dodijelila je i godišnje strukovne nagrade: Medalju za arhitekturu, Medalju za urbanizam i Medalju za konceptualni pothvat.

Posebni gosti ovog, drugog po redu, godišnjeg skupa bili su danski arhitekti iz studija CEBRA, dobitnici nagrade Architizer A+ Award (2013.) i Building of the Year 2015. portala ArchDaily. Predavanja su održali i naši renomirani arhitekti Nikola Bašić i Idis Turato.

{„Arhitektura je istovremeno i poriv i poziv i biznis. Za izgradnju kuće, škole ili javne zgrade potreban je novac. Arhitekture nema bez investitora, bili oni privatni ili javni, a hoće li arhitekt dobiti priliku za projektiranje i realizaciju svog projekta dijelom ovisi o tome i koliko je uspješan kao poduzetnik. Na Danima arhitekata 2.0 želimo raspraviti koji su sve elementi potrebni za poslovni uspjeh arhitekata u Hrvatskoj te što fakulteti mogu napraviti da mlade ljude bolje pripreme za poslovne i stručne izazove 21. stoljeća"},obrazložila je temu ovogodišnje konferencije dipl. ing. arh. Željka Jurković, predsjednica Komore.


Ovogodišnja konferencija okupila je više od 300 sudionika, a posebni gosti bili su danski arhitekti iz studija Cebra, dobitnici brojnih međunarodnih nagrada i priznanja.

Sam događaj nije zaobišao ni najmlađe koji su također mogli sudjelovati u radionici o arhitekturi. Hrvatska komora arhitekata, u suradnji s gradom Rovinjem, za njih je organizirala Malu školu arhitekture u kojoj su sudjelovali đaci iz tri rovinjske osnovne škole.

Sika Croatia je kao zlatni sponzor imala svoj prostor unutar hotela Lone, pred ulazom u konferencijsku dvoranu, na kojem su zainteresirani mogli saznati sve informacije o Sika sustavima i rješenjima. Neka od tih rješenja mogla su se istražiti i na licu mjesta jer su ugrađena u ovaj design hotel.

Predstavili smo se u najboljem mogućem svjetlu, a to možemo zahvaliti direktoru Zoranu Iljadici te kolegama Jadranku Bariću, Dejanu Šomošiju, Romani Cvetko i Velimiru Belačiću.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi