SIKA CAPITAL MARKETS DAY – potvrđeni strateški ciljevi, predstavljeno više od 20 proizvoda i inovacija


20. rujna 2017., na konferenciji Sika Capital Markets Day u Zürichu, Sika CEO Paul Schuler potvrdio je strateške ciljeve kompanije za 2020. Pod sloganom „Od patenata do proizvoda svjetske klase" predstavljeno je više od 20 proizvoda i inovacija iz svih ciljnih tržišta, uključujući i proizvode za viši standard gradnje, 3-D tisak betona i električna vozila.

2017. godina za Sika-u je bila izuzetno uspješna, s porastom prodaje od 6-7% u lokalnim valutama, otvorenjem osam novih tvornica i tri nove podružnice. Predviđa se kako će ove godine prodaja doseći 6 milijardi CHF, po prvi puta u povijesti kompanije.

Ovi rezultati proizlaze iz Sika strategije koja je tijekom proteklih pet godina uvelike usmjerena na rast u novim tržištima, akvizicije komplementarnih kompanija, razvoj i inovacije te stvaranje dodatne vrijednosti za korisnike i potrošače. U navedenom periodu otvorene su 52 tvornice i 22 podružnice, a godišnji rast prodaje iznosio je u prosjeku 11%. Do 2020. godine planirano je otvorenje 26 novih tvornica i šest novih nacionalnih podružnica. Uz godišnji rast od 6-8%, očekuje se povećanje EBIT-a na više od 1 mlrd CHF.

Kako bi upotpunila asortiman proizvoda i potrošačima pružila potpuna rješenja za sve njihove potrebe, u 2017. Sika je preuzela tri vrlo poznate kompanije. Rmax Operating iz SAD-a tržišni je lider u proizvodnji izolacijskih proizvoda za krovove, a sinergija ovog know-how-a i Sika tehnologije zasigurno će ubrzati rast i prodor inovacija na sjevernoameričkom tržištu. Bitbau Dörr jedan je od vodećih austrijskih proizvođača sustav za hidroizolaciju, a ovom akvizicijom Sika će ponuditi još širi raspon dugotrajnih polimerom modificiranih membrana. U kolovozu se Sika grupi pridružila i tvornica brtvila i ljepila ABC Sealants iz Turske – ojačat će tržišnu poziciju Sika-e na ovom tržištu, pružit će brojne mogućnosti za širenje asortimana i djelovat će kao centar proizvodnje i distribucije za Bliski istok i Afriku.

Poseban značaj pridan je inovacijama, istraživanju i razvoju, a prepoznata su čak tri glavna trenda na tržištu – ostvarivanje još višeg standarda gradnje, posebice unutar urbanizacije i mega gradova, 3-D tisak betona s tržišnim potencijalom od milijardu CHF do 2015. te nove prilike u automobilskoj industriji i električnim vozilima. Oko 900 zaposlenika u potpunosti je posvećeno istraživanjima proizvoda i potreba korisnika, a u zadnjih 5 godina ta se predanost pretvorila u čak 420 patenata. U budućnosti, brojni fasadni elementi proizvodit će se upravo pomoću 3-D ispisa, a zbog postepenog prijelaza prema električnim vozilima očekuje se porast prodaje Sika ljepila, brtvila i ojačanja za 20% po vozilu. Zanimljiva je informacija kako danas 50% svih proizvedenih automobila već sadrži određene Sika komponente.

KORPORATIVNI PROFIL

Sika je kompanija specijalizirana za tržište građevinske kemije, lider u razvoju i proizvodnji sustava za lijepljenje, brtvljenje, hidroizolaciju, ojačanja i zaštitu u građevinskom sektoru i automobilskoj industriji. Sika ima podružnice u 99 zemalja diljem svijeta, a proizvodnja se odvija u 190 tvornica. Više od 17 000 zaposlenika u 2016. godini ostvarilo je ukupnu prodaju od 5.75 mlrd CHF.

SIKA-CROATIA d.o.o.
SIKA-CROATIA d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Prodaja i dostava na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi