Posjetite Sajam ArhiBau 2021 i upoznajte moderne tehnike odvodnje!


U organizaciji Društva arhitekata Zagreba, od 7. do 9. listopada u Areni Zagreb održat će se najveći sajam graditeljstva u regiji naziva ArhiBau 2021.

Na Sajmu Kulture građenja i održivog razvoja očekuje vas bogat program i konferencija koja će okupiti više od 30 stručnih predavača.

Teme uključuju Novi europski Bauhaus i inicijative Europske komisije. Otvarat će se ključna pitanja, nuditi smjernice i rješenja poput: kako upravljati recentnim i budućim rizicima i krizama, ali i uočenim potencijalima za razvoj? Kako stvoriti temeljnu bazu za osmišljavanje, provedbu i širenje inicijative Novog europskog Bauhausa  koja u traženjima budućnosti Europe poziva na sinergiju znanosti i tehnologije te umjetnosti i kreativnosti kao oslonaca razvoja?

Više o temama i programu konferencije možete pronaći ovdje.

Izlagači

Na sajmu će se predstaviti 120 tvrtki iz graditeljskog sektora u kategorijama kao što su usluge projektiranja, obnove i rekonstrukcije građenja, krovopokrivačkih radova i uređenja interijera, održivi građevinski materijali i tehnologije, zelena infrastruktura, promet i energetika, modeli obnove u potresom pogođenim područjima, interijeri i novi trendovi, recikliranje itd.

Jedan od izlagača je austrijska tvrtka HL Hutterer & Lechner GmbH u suradnji s uvoznikom i distributerom MTO d.o.o. 

Od samog početka poslovanja, MTO surađuje s vodećim projektantskim uredima i sudjeluje na izgradnji reprezentativnih objekata s velikim brojem građevinskih i instalatersko-izolaterskih poduzeća. Na primjer, bili su dio sljedećih projekata: Naftalan Ivanić Grad, KB Dubrava, Kamp Kažela u Medulinu, Zračna luka Split, Hotel Punta na Velom Lošinju, Inkubator Kreativnih Industrija u Koprivnici, Studentski dom u Dubrovniku, Istra Camping Resort, Žičara Zagreb, Stadion Aldo Drossina u Puli itd.

Ovim putem HL i MTO pozivaju projektante, investitore i izvođače da se odazovu Sajmu i obavezno ih posjete kako bi se upoznali s inovativnim proizvodima proizvođača HL Hutterer & Lechner.

HL Hutterer & Lechner je vodeći europski proizvođač slivnika i sifona te proizvoda za odvodnju.

Godine 1950. gospoda Leopold Hutterer i Viktor Lechner osnovali su poduzeće, koje je trebalo pretežno proizvoditi proizvode iz olova za vodoinstalaterske radove i za kemijsku industriju. Postojale su tehničke, kao i trgovačke pretpostavke za izgradnju jedne tvrtke, koja bi zadovoljila raznovrsne želje u toj grani. Početak je bio vrlo skroman, u ubrzo je bilo moguće podići malu tvorničku halu i nekoliko godina kasnije kupiti tvorničko zemljište (današnje sjedište tvrtke). Uz marljivost i oprez polagano je izgrađen pogon.

Tijekom godina u instalacijskoj grani pokazao se obrat u tendenciji primjene plastike umjesto olova. Ta je promjena bila prepoznata u pravo vrijeme, tako da se unutar nekoliko godina moglo sistematski prilagoditi prijelazu s olova na plastične mase. Put je bio težak, ali uspješan. Danas opskrbljujemo plastičnim proizvodima ne samo austrijsko tržište, već više od polovice naših proizvoda izvozimo.

Kako je god. 1982. ravnatelj poduzeća Leopold Hutterer preminuo, u ravnateljstvo je pristupila njegova kćer, gospođa Christl Schütz-Hutterer i vodila je poduzeće zajedno s partnerom Viktorom Lechnerom sve do njegove smrti god.1998. Od tog doba je gđa Schütz-Hutterer vodila društvo sama, koje je god.2001. pretvoreno u društvo s ograničenom odgovornošću, uz djelotvornu potporu dugogodišnjeg suradničkog tima izvanrednih stručnjaka.

Poduzeće sada vodi poslove pod imenom HL Hutterer & Lechner GmbH. Godine 1993. dokupljeno je susjedno zemljište od 6.000 m2;, tako da je postojalo dovoljno mjesta za daljnje širenje. Uz stalni razvoj novih proizvoda i intenzivnu brigu za veletrgovinu i instalatere, tvrtka je stekla dobar ugled i ime u zemlji i inozemstvu. Danas je tvornica (pogon) opremljena najmodernijim strojevima za proizvodnju i obradu na površini od 10.000 kvadratnih metara i raspolaže dobro uređenom zgradom za alate i oblike (alatnica), u kojoj se izrađuje sve za potrebe pogona, modeli za brizganje gize, naprave i specijalni strojevi. U ovom trenutku za HL radi preko 100 djelatnika.

Od god.1990 u HL-u se trude oko izvoza u tranzicijske zemlje Istočne i Srednje Europe. Godine 1990 osnovan je u Budimpešti Informativni ured za Mađarsku. U brzom slijedu otvorili su se uredi u Brnu, Bratislavi, Varšavi, Mariboru, Milanu i Sofiji, kao i u ostalim državama. Izvozna tržišta u Zapadnoj Europi obrađuju se iz Njemačke. Inovativni proizvodi tvrtke HL kao i intenzivna obrada tržišta omogućili su da danas izvozimo 60% proizvodnje.

U stalnom nastojanju oko kvalitete pribavili smo 1995. g. Certifikat kvalitete ISO 9001. U filozofiji kuće HL na istaknutom mjestu stoje kvaliteta i inovacije u proizvodnji, kao i težnja brzog i pouzdanog udovoljavanja željama klijenata.

MTO d.o.o. proizvode HL Hutterer & Lechnera distribuira od 2004. godine.

MTO d.o.o.
MTO d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi