Energetski dan Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta


U okviru 10. zagrebačkog energetskog tjedna, u srijedu, 15. svibnja 2019. na Arhitektonskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, s početkom u 10:00 sati, održat će se cjelodnevni seminar „Energetski dan Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta".

Predviđena su predavanja stručnjaka o najnovijim temama u području visoko energetski učinkovite i održive arhitekture novogradnje i obnove, prezentacije projekata i ostvarenja, novih energetski učinkovitih proizvoda za graditeljstvo te otvorenje izložbe i prezentacija prvonagrađenog rada međunarodnog studentskog natječaja Saint-Gobain na lokaciji u Milanu.

Otvorenje izložbe je u 14:00 sati na 3. katu AF. Izložba ostaje otvorena do kraja svibnja. Ovogodišnji program Energetskog dana Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta obuhvaća slijedeće teme:

Teme koje se trajno prezentiraju uz otvorenu diskusiju stručne javnosti: „Zagreb energetski efikasan grad" (ZagEE), „Napredna energetska obnova – Faktor 10", „28 godina najbolje prakse pasivne kude – konferencije u Heilderbergu – Gaobeidianu 2019.", „Pasivna kuda klasik, plus i premium", „Energetski gotovo nulta gradnja (nZEB)", „Integrirani sustavi obnovljivih izvora energije" i „Grad Zagreb – PassREg EU projekt – seminari" i dr. uz stručne diskusije.

Podsjećamo da se je od 1. do 7. zagrebačkog energetskog tjedna održavao dvodnevni seminar „Energetska obnova do „faktora 10" i obnovljivi izvori energije". Ove su teme i dalje zastupljene u programu Energetskog dana Arhitektonskog i Građevinskog fakulteta, kao i Dana pasivne kuće u Hrvatskoj koji se održavaju u studenom.

Ove će se godine 12. Dani pasivne kuće održati od 8. – 10. studenog. www.kpk.hr

Održat će se 6. ECO-SANDWICH dan

Govorit će se o prvoj implementaciji predgotovljenih ventiliranih fasadnih elemenata visoke energetske učinkovitosti za energetski standard pasivne kuće ("A+"), izrađenog djelomično od recikliranog agregata, koji je proveden u okviru programa Eco-innovation EU i o prvim iskustvima.

Prikazat će se i druga implementacija sustava na dječjem vrtiću Ribica u Sarvašu.

Predavanja su otvorena, namijenjena stručnjacima, studentima i svim zainteresiranim građanima.

Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi