Protupožarna ploča FERMACELL Firepanel A1 je nova dimenzija u protupožarnoj zaštiti kod suhe gradnje. Inovativno poboljšanje originalne FERMACELL gipsvlaknaste ploče odgovara klasi A1 (negorivo).

U cijeloj Europi se za zgrade iz javnog sektora u suhoj gradnji sve više traže obloge klase A1. Razlog tome je europsko usklađivanje protupožarnih ispitivanja i klasifikacija što dovodi do pooštravanja nacionalnih zahtjeva za građevinske materijale i građevinske elemente.

Posebno za takvu uporabu razvijena je ploča FERMACELL Firepanel A1. To omogućuju nova receptura i uporaba nazapaljivih vlakana.

Sve poznate karakteristike FERMACELL gipsvlaknaste ploče u suhoj gradnji ostale su očuvane, ali su poboljšane protupožarne karakteristike građevinskog materijala i elementa.

Primjeri konstrukcija s FERMACELL Firepanel A1

Montažni zidovi i konstrukcije nenosivih zidova

Klasa građevinskih materijala A1

Nova protupožarna ploča FERMACELL Firepanel A1 spada u najvišu europsku klasu građevinskih materijala A1 prema DIN EN 13501-1, a nacionalno prema DIN 4102-1.

Zbog toga se FERMACELL Firepanel A1 ploče mogu upotrijebiti svugdje gdje su za građevinsku protupožarnu zaštitu potrebne obloge klase A1.

Oznaka CE

Firepanel A1 ploče se izrađuju, ispituju i označavaju (oznaka CE) u skladu s europskom normom za gips ploče armirane vlaknima DIN EN 15283-2.

FERMACELL Firepanel A1 – sigurne, ispitane i ekonomične

Jednostavna, ekonomična obrada i jaki sustavi

Pooštreni zahtjevi za protupožarnu zaštitu u Europi

Zbog europskog usklađivanja protupožarnih ispitivanja za građevinske materijale, u mnogim zemljama u različitim područjima primjene određeni građevinski elementi mogu se realizirati samo s građevinskim materijalima klase A1.

Nacionalna klasifikacija građevinskih elemenata zamijenjena je europskim klasifikacijskim sustavom.

Nova FERMACELL Firepanel A1 ploča ispunjava te visoke zahtjeve te tako nudi sigurno rješenje za preventivnu građevinsku protupožarnu zaštitu u Europi.

Primjer: pregradni zidovi za evakuacijske putove u javnim zgradama u nekim europskim zemljama

Više:

Izvor: FERMACEL GmbH

FERMACELL GmbH
FERMACELL GmbH
Internet adresa

Dostupnost asortimana na području cijele Hrvatske. Djelujemo i na području Austrije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi