Imate li nekretninu koju vrlo dobro možete iskoristiti u turističke svrhe važno ju je savršeno urediti kako bi svakome zapela za oko.

Prvi dojam u ovom je segmentu najvažniji. Svatko će se prvotno zaljubiti u odlične fotografije, gdje naravno dominira izgled vašeg apartmana.

Prilikom uređenja apartmana važno je imati na umu da prostor koji uređujete nije stambeni, te je potrebno imati drugačiji pristup prilikom samog opremanja.

Ono što je vrlo važno ukućanima nije jednako važno nekome tko dolazi na tjedan, dva i boravit će najčešće vrlo malo u vašem apartmanu s obzirom na to da je stigao u turističkom duhu.

Prilagodite se tipu gostiju

Razmislite kakav tip gostiju želite u svom prostoru i kome ćete ga nuditi, od te odluke najjednostavnije je krenuti dalje.

Svi znamo da nije jednako iznajmiti apartman avanturistima, roditeljima s djecom, starijoj dobnoj skupini ili pak mlađim gostima. Svaka populacija zahtjeva drugačiji tretman.

Tako će roditeljima s djecom možda biti važni televizijski programi, dok će starijoj populaciji možda biti važna opremljenost kupaonice kako bi im bila što dostupnija.

Mnogima će vrlo važna biti i opremljenost kuhinje. Računajte na to da ćete sigurno imati goste koji ne preferiraju odlaske po restoranima, već će htjeti kuhati u vašem apartmanu. Zato svi uređaji moraju biti ispravni i obavezno osigurajte sav potreban kuhinjski pribor.

Kao što smo već naveli prvi dojam s fotografija osvojit će gosta i zato je važno prilagoditi cijenu s onim što nudite.

Opremanje apartmana


Pokušajte se orijentirati na podneblje u kojem se apartman nalazi, pa ćete onima na morskom tlu dati morski dodir, planinski ćete pak malo drugačije urediti. Tako će svatko pronaći nešto za sebe. Istaknite prostor detaljima.

Ogledalo koji prostor čini većim, reflektira svjetlost te daje dubinu i prostranost, rasvjeta koja će podići svako raspoloženje i vizualno povećati prostor.

Koristite svjetlije boje, ali imajte na umu da ne pretjerujete. Jednostavnost je ključ uspjeha, kako za goste tako i za vas.

S obzirom na to da gosti najčešće ne vode računa o namještaju i neredu koji ostavljaju, prilagodite situaciju sebi. Vodite računa da u vašem apartmanu održavanje bude što jednostavnije.

Umjesto parketa postavite keramičke pločice, na zidove pokušajte staviti perive boje, a u slučaju tenda i suncobrana neka budu perivi materijali.

Olakšajte si s namještajem koji je otporan na ogrebotine, postavite sklopive stolice koje se neće lako slomiti, i razmislite o tepisima od akrila koji osim što su laki za održavanje odlični su za goste sklone alergijama.

Dostupnost interneta

U slučaju odmaranja, ili lošeg vremena gosti će možda biti prisiljeni na zatvoren prostor, i tada najčešće nastupa tehnologija.

Živimo u modernom vremenu gdje je brzina i pouzdanost internetske veze prozor u svijet, i kao takva neophodna infrastruktura svakog apartmana, gotovo kao struja i voda.

Osigurajte gostima neograničeni WiFi s dovoljno jakim signalom, jer u slučaju loše povezanosti i vaša će ocjena biti lošija, isto kao i satelitska televizija koja donosi mutnu sliku.

Klima uređaji za udobniji boravak

Bilo da se vaš apartman nalazi na moru ili u unutrašnjosti obratite pozornost na klima uređaje.

Svatko pri pomisli na klima uređaje razmišlja o velikim troškovima, ali doskočite tom problemu s automatiziranim klima uređajem, o kojem vodite računa da je što tiši kako bi gostima, ali i onima okolo bilo što ugodnije. U početcima oni su skuplji, ali na kraju je isplativost veća.

Uređena okućnica

I na kraju, odnosno početku vaše nekretnine nalazi se okolina. Svatko će prvo primijetiti urednu okućnicu, ošišanu travu, i lijep pristup, umjesto gacanja po blatu, pa pripazite kako će vaši gosti stići do ulaznih vrata. Na kraju, vaš apartman prodaje njegov izgled.

U velikoj ponudi apartmana morate biti inovativni, ekonomični, i dovoljno mudri da gost odabere upravo vaš apartman, i da uz odlične recenzije očekujete povratak gostiju i dolazak novih.

Uredite ga, pripremite, napravite što reprezentativnije fotografije, oglasite na što traženijim portalima, i uvijek vodite brigu da vaše ocijene i recenzije budu što više, jer dobar domaćin uvijek ima posla, i nove goste.