Želite bez puno troška osvježiti svoj dom? Ako ste kreativni i volite uradi sam ideje predlažemo da se okušate s dekoracijama od drva. Donosimo top deset uradi sam ideja!

1. Kako iskoristiti panj drveta

Običan drveni panj ne košta apsolutno ništa, a može se iskoristiti na brojne načine u interijeru i eksterijeru, na primjer, kao noćni stolić, podložak za cvijeće, dio dekoracije u vrtu…

2. Drveni stolić

Drveni stolić za kavu uklopit će se u gotovo svaki interijer, u tradicionalno, ali i moderno uređenje doma. U sljedećim primjerima trebate sami izraditi nožice stolca i po potrebi izbrusiti drvo.

Za one malo kreativnije ili spremne uložiti više vremena i novca slijede primjeri originalnih stolića koji nikako neće moći proći nezapaženo.

3. Sjedeće garniture u vrtu

Želite li osvježiti svoje dvorište ili vrt: drvo je također savršen materijal. Na primjer, možete izraditi klupu, stolac ili čitavu garnituru za sjedenje. Sjedeće garniture za vrt i okućnicu nisu jeftine. Želite li izbjeći trošak kupnje pogledajte nekoliko šarmantnih uradi sam ideja!

4. Drvene police

Treba li vam dodatan prostor police su uvijek dobra ideja. S drvom kao materijalom ujedno možete dobiti i lijepu dekoraciju u prostoru.

5. Otpilak drveta pruža pregršt mogućnosti

Otpilak drva sve se češće može vidjeti kao dekoracija na stolu prilikom vjenčanja, svečanih večera ili ručka na otvorenom.

Otpilci drva vrlo su zahvalni jer nude pregršt kombinacija za dekoriranje.

Ovaj dio drveta možete koristiti i samo iz praktičnih razloga, primjerice, za držač čaša, hrane, kao dasku za posluživanje.

6. Kućica za ptice

Kućica za ptice pružit će spas ovim životinjama tijekom hladnih zimskih mjeseci, a istodobno može biti ukras vaše okućnice.

7. Dekoracije od kore drveta

Uz malo mašte čak i obična kora drveta može biti dio savršene dekoracije.

8. Dekoracije od grana i grančica drveta

9. Zanimljivi natpisi kao dekoracija

Drvo može poslužiti kao podloga za stvaranje kreativnih natpisa, zanimljivih poruka ili poznatih citata.

Ili od drva možete sami kreirati slova.

10. Držači za odjeću, posuđe…

I za kraj, donosimo jednostavne ideje – običan komad drva može poslužiti za izradu držača za vješanje odjeće

Stare drvene ljestve mogu biti šarmantan držač za kuhinjski pribor.

Nadamo ste da ste u moru fotografija pronašli inspiraciju za izradu vlastitih uradaka.