Garsonijera u centru Zagreba isprva je uređena za stalno stanovanje, a kasnije prilagođena za iznajmljivanje. Ukupna površina je 21 m2.

Stan ima svu neophodnu opremu – kupaonicu s tušem i perilicom rublja uz ugradbeni umivaonik, kuhinju sa štednjakom, napom, mikrovalnom pećnicom, perilicom za suđe i hladnjakom te dovoljno mjesta za odlaganje hrane i posuđa. Sklopivi stol za blagovanje dovoljno je velik za četvero ljudi.

Stan je uređen tako da se vizualno poveća prostor.

Pod je obložen svijetlom drvenom oblogom, zidovi i strop su bijele boje, a pločasti namještaj je također pretežno u bijeloj boji i napravljen po mjeri. Pogled na ozelenjeno dvorište daje dodatni osjećaj svježine prostora.

Trosjed na razvlačenje i mali tepih u tamnosivoj boji su kontrast ostatku namještaja i poveznica ostalim tamnim detaljima u prostoru – okviru slika, staklenih stolića, dijelu kuhinje i crno – bijelim fotografijama s motivima Zagreba.

Kupaonica je obložena sivosmeđim keramičkim pločicama na kojima se ističu bijeli sanitarni elementi. Umivaonik je ugrađen u bijelu kamenu ploču ispod koje su element za odlaganje i perilica rublja.

Rasvjeta je riješena ravnim potezima u spuštenom stropu, modernom visilicom iznad stola i linijskom rasvjetom ispod gornjih kuhinjskih elemenata.

Autori projekta:
Mirjana Ciliga, dipl. ing. arh.
Zdenka Idžotić, dipl. ing. arh. ARHIZED STUDIO d.o.o.

Fotografije: Luka Mjeda

Fotogalerija (10)