Drvene palete svoju svrhu mogu naći kao namještaj za dvorište. Preoblikovanjem, bojenjem i uz dodatak par jastuka, palete se mogu pretvoriti u stolić za kavu, kauč ili ležaljku. Namještaj od drvenih paleta je jeftin, jednostavan za prenamjenu i originalan.

Vrtna garnitura od paleta

Na prvi se pogled može činiti kako ova zamisao zahtijeva dosta vremena i truda. Za ovaj projekt dovoljno je uložiti desetak paleta i nekoliko sati vremena. Tri drvene palete postavite jednu na drugu, jer je ova visina odgovarajuća za sjedenje.

Širinu regulirajte po svojem ukusu, ali imajte u vidu i ukuse ljudi koji će provoditi vrijeme na njima. Ostatak paleta možete iskoristiti za postavljanje naslona. Na kraju slijedi brušenje brusnim papirom i bojenje.

Stolić od paleta

Stolić od paleta može biti niži u odnosu na sjedeću garnituru, te je za njega dovoljna visina od dvije položene palete jedna na drugu. Praktičnost ovog stolića nije samo u serviranju napitaka, već i u mogućnosti postojanja police.

Ako se odlučite na drukčiju varijantu stola, gdje ćete unijeti više truda i vremena, njegov će izgled biti impresivniji. Izrežite paletu u željenoj dimenziji za okrugli ili kvadratni stol, a zatim izbrusite brusnim papirom i prelakirajte. Ostatke dasaka od paleta možete iskoristi za noge od stola.

Stolica od drvenih paleta

Za stolicu je potrebna jedna paleta, koju se odreže na željenu dimenziju. Ostatke paleta pričvrstite za naslon za ruke, izbrusite brusnim papirom. Stolicu možete napraviti i bez naslona za ruke, ali će njihova izrada biti malo složenija. Također, na sličan se način mogu napraviti i ležaljke.

Uz namještaj, kao dodatak možete napraviti i klupe, posude za cvijeće i police.

Autor: M.R.
Izvori slika: https://pixabay.com/, https://unsplash.com/, https://www.pexels.com/