TERRAN CRIJEP d.o.o.
Opis djelatnosti

Proizvodnja i distribucija crijepa i krovne opreme potrebne za potpunu i stručnu konstrukciju krova.

Terran je tvornica za proizvodnju crijepa u 100%-tnom mađarskom vlasništvu, sa sjedištem u Bólyu. Ima dva tvornička pogona - jedan u Bólyu i jedan u Kunszentmiklósu.

Prisutni smo i na međunarodnom tržištu, uz kontinuiranu ekspanziju na inozemna tržišta. Naši se proizvodi prodaju u Slovačkoj, Češkoj, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Sloveniji, Srbiji i u Rumunjskoj.

Primarna sirovina našeg crijepa je već više od 90 godina beton. Stalnim proširenjem palete proizvoda, novim bojama i novim tehnikama površinske obrade se prilagođavamo potrebama tržišta i visokim kvalitativnim zahtjevima suvremenog doba.

Radi specijalne površinske obrade i najsuvremenije tehnologije proizvodnje, nudimo vam veliki izbor Terran proizvoda. Dajemo garanciju pedeset godina na sve betonske proizvode.

Ponuda proizvoda:
- CRIJEP: osnovni crijep, polovice, crijep sljemeni grebeni, crijep grebeni početni, crijep grebeni razdjelni, crijep zračnik, crijep rubni desni/lijevi, crijep 1/1 za jednostrešni krov, crijep lijevi, desni za jednostrešni krov.
- KROVNA OPREMA: zaštitni elementi krovišta (sljemeno grebena traka za zaštitu i ventilaciju, element za zaštitu i provjetravanje, nosač sljemeno grebene letve, kopča za sljemenjak); krovna oprema za strehu (elementi za provjetravanje strehe); krovno osvjetljenje; proboji krovišta (snjegobrani, rešetka za zadržavanje snijega, sigurnosne kopče za crijep); sekundarni pokrov - krovna oprema za sljeme (krovna folija).


LOKACIJE I DOSTUPNOST
Specifičnosti
Povijesni razvoj tvrtke

1920-1999
Utemeljitelj Mészáros Kálmán ju u mjestu Negyed koje danas pripada Slovačkoj započeo ručnu proizvodnju betonskog crijepa. U okolici i danas se mogu pronaći oko 90 godina stari krovovi pokriveni tzv. "Mészáros crjepovima".

Godine 1995. Mészáros Vilmos, kao druga generacija ručnu proizvodnju crijepa zamjenjuje s poluautomatskom strojnom linijom u južno-baranjskom gradu Bóly sa bogatom obrtničkom tradicijom. Današnja tehnologija proizvodnje je u potpunosti automatizirana i dostigla je vrhunski nivo proizvodnje crjepova u Europi.

2000-2004
Zahvaljuljući dinamičnom razvoju tehnologije proizvodnju tipa Mediterran15 zamjenjujemo za tip Mediterran10, a kasnije novu proizvodnju crjepova preimenujemo na ime Danubia.

U Slovačkoj u mjestu Farkasd od 2000. godine djeluje Mediterran Slovačka s.r.o. gdje je stiglo do potpunosti automatizirane proizvodnje koja vam jamči stalnu sigurnost i vrhunsku kvalitetu crijepa vašeg krova.

Godine 2001. doško je do uvođenja jednog južnjačkog, tipično mediteranskog crijepa pod imenom Coppo.

2003 putem daljnjeg razvoja proizvodnje, stvoren crijep Coppo sa površinski specijalno višeslojno obrađenom linijom, te Coppo dobio je glavnu nagradu sajma građevine "Construma" iste godine u Mađarskoj.
2005

Naša tvrtka je uvođenjem proizvodnje nove linije, obogatila asortiman proizvoda. Linija proizvoda Rundo je jedinstvene izrade i svojim klasičnim oblicima učint će bilo koju zgradu estetski lijepom i jedinstvenom, preporučena je i za sanaciju krovova.

Na sajmu BNV u Budimpešti (Mađarska) proizvod Rundo nagrađen je visokim priznanjem.

2007
Godine 2007.kao nastavak uspješne proizvodnje crjepova pojavio se crijep Zenit , koju uzbudljivom carbon bojom, jednostavnim oblikom te homogenom površinom predstavlja novu tehnologiju među dosadašnjim krovovima. Površina Zenit crijepa je pokrivena jedinstvenim ColorSystemom koji pruža zaštitu boja, te predstavlja svježije i ljepše tonove. Taj zaštitni sloj jamči da će crijep i nakon više godina izgledati kao potpuno nov.

2008
Naš asortiman pomoću zaštitnog ColorSystema, proširuje se i u ostalim oblicima tipa proizvodnje kao što su Rundo, Danubia, Coppo odnosno Zenit.

2010
Kao rezultat dugotrajnog istraživačkog rada, razvili smo postupak površinske obrade Resistor, koji našem crijepu osigurava izuzetno visoki stupanj zaštite i trajnosti, na oblicima tipa proizvodnje Rundo, Danubia, odnosno Zenit.

2012
Proizvodnja počinje u najnovijoj tvornici u Bólyu, ta inovacija je u Srednjoeuropskoj regiji jedinstvena u razvoju suvremene tehnologije, s kojom kontiunirano proširujemo prodajnu mrežu svojih proizvoda, te činimo još dostupnima.

2014
Od Mediterrana do Terrana. U cilju daljnjeg jačanja tržišne pozicije novi korak je i promjena imena. Nedavni tehnološki napredak poklapa se sa izgradnjom nove tvornice. S Terran imenom dajemo do znanja da su naši proizvodi napredniji, bez obzira u kojoj klimatskoj zoni primjenjeni, svuda estetski primamljivi i predstavljaju moderan stil današnjice.

Budućnost
Sigurnim koracima razvoja naših proizvoda omogućujemo, da kupci pomoću svoje fantazije i ukusa, te stila kod nas pronađu najodgovarajući crijep za svoj dom. Uvjereni smo u tome da će naša web stranica biti bogat izbor, te inspiracija za vas i na taj način ćete naći krov vaših snova.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi