RS METALI d.d.
Opis djelatnosti
Tvrtka RS metali d.d. proizvodi u dva proizvodna pogona, PP Samobormetal – Sveta Nedelja i PP Rapid – Virovitica, široki asortiman pojedinačnih i serijskih odljevaka u zaokruženom tehnološkom procesu od nacrta do poluproizvoda ili gotovog strojno obrađenog finalnog proizvoda. Masa pojedinačnog odljevka kreće se od 0,10kg do 350kg

1. PROIZVODNJA ODLJEVAKA PO VRSTI I KVALITETI MATERIJALA:
- Sivi lijev u kvaliteti SL-10 do SL-30
- Nodularni lijev u kvaliteti NL-40 do NL-70
- Temper lijev u kvaliteti Btel 40
- Vermikularni lijev
- Obojeni lijev u kvalitetama:
- Bronca RG-5 do RG-10
- Bronca GBz-10 do GBz-20
- Bronca CuAL9 do CuAl10Fe5Ni5
- Mjed CuZn15 do CuZn40Pb
- Aluminij ALSi6Cu do ALSi12

2. IZRADA MODELA I ALATA ZA LIJEVANJE
U dvije vlastite dobro opremljene modelarije-alatnice izrađujemo na osnovu nacrta ili uzorka modele i alate za pojedinačnu, maloserijsku i serijsku proizvodnju odljevaka.

U proizvodnji modela koristimo drvo za pojedinačnu izradu modela i plastične ili aralditne materijale u kombinaciji sa metalnim pločama i alatima za Shalko postupak izrade jezgara za serijsku proizvodnju odljevaka.

Na osnovu zahtjeva izrađujemo i kompletnu dokumentaciju za izradu modela kao i program za izradu alata na obradnim centrima tipa HURCO U-180 koji se koriste prvenstveno u izradi alata i modela.

Posjedujemo programsku podršku za nacrte napravljene u programima CATIA15 i ACAD.

Želja nam je i cilj u ovom dijelu proizvodnje da od dostave uzorka ili nacrta do izrade modela i probnog odljevka ne prođe više od 7 radnih dana.

3. STROJNA OBRADA DIJELOVA
Strojnom obradom odljevaka u vlastitom pogonu strojne obrade i sa strojnim parkom koji posjedujemo možemo ponuditi obradu većine odlivenih dijelova prema zahtjevima kupaca, a kompletan proizvodni program vlastitih proizvoda: armature, ventili i alati kompletno se obrađuje u pogonu strojne obrade.

U sklopu pogona je i lakirnica i ispitna stanica za program armatura i ventila.

4. VLASTITI PROIZVODNI PROGRAM
- Kanalska armatura: kanalski poklopci, cestovne kape, poklopci za vodu...
- Armature (ventili): armatura za vodu i paru, eliptični zasun, hvatači nečistoća, nepovratni ventili...
- Alati: cijevni škripci, instalaterski stol, kružne škare, kutni savijač, naprava za savijanje armature, pravokutna stega, rezač keramičkih pločica, ručni savijač lima, savijači cijevi, stalak za bušilicu, stalak za brusilicu, stezač oplate, stolna preša, škripci, žabice za oplatu...
- Komunalni program: stupići, klupe, stolovi...
- Roba široke potrošnje: mlinčić za mak, peka, rešetke ložišta, roštilj ploče, sidro, stalak za bor...
- Ugostiteljski stolovi
- Peći na kruta goriva
- Led rasvjeta

Svi naši proizvodi posjeduju tvornička uvjerenja o kvaliteti materijala, kemijskim svojstvima i mehaničkim osobinama, te potvrdu kontrolnih ustanova (Hrvatski registar brodova – CRS).

Županije djelovanja
Druge države
LOKACIJE I DOSTUPNOST
Specifičnosti
RS METALI d.d. je ljevaonica koja se bavi proizvodnjom sivog, nodularnog i temper lijeva te obojenih metala. U svojem vlasništvu imamo dva proizvodna pogona - SAMOBORMETAL u Svetoj Nedelji i RAPID2002 u Virovitici te trenutno zapošljavamo 170 djelatnika.

Na temelju 50 godina tradicije naših ljevaonica te zahvaljujući zaokruženom tehnološkom procesu, proizvodimo odljevke prema nacrtima ili uzorcima gotovih proizvoda. S iskusnim ljevačkim kadrom i stalnim ulaganjem u ljude i tehnologiju, postižemo visoku razinu kvalitete, konkurentne cijene te poštivanje dogovorenih rokova isporuke.

Specijalizirani smo za proizvodnju malih i srednje velikih serija s posebnim naglaskom na kompleksne odljevke koji imaju dvije ili više jezgri.

Oko 80% naših proizvoda izvozimo na tržište zapadne Europe.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi