KLESARSTVO JAKŠIĆ
Opis djelatnosti
Proizvodnja i ugradnja arhitektonskih elemenata od kamena, mramora i granita: obloga fasade, okviri prozora i vrata, stepenice, podovi, ograde, vijenci, kuhinjske plohe, kamini...

Izrada i ugradnja elemenata spomenika i grobnica. Radovi na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

PONUDA: obloge fasade; stubišta (obloga i masiv); dovratnici i nadvratnici (obloga i masiv), okviri prozora; oluci, kanali, konzole; podovi raznih dimenzija; klupčice; pultevi i kuhinjske ploče; stolovi, ograde, fontane; nadgrobni i memorijalni spomenici; skulpture, reljefi, ornamentika; stupovi raznih oblika i promjera; svi klesarski radovi na sakralnim objektima; restauracija; montaža.

Naša pilana u Klisu je suvremeno opremljena za preradu kamenih blokova u ploče, razne masivne elemente i druge zahtjevne proizvode sukladno najsloženijim narudžbama naših kupaca.

- POVRŠINSKE STROJNE OBRADE: brušeno, polirano, glačano, četkano (“antico”), pjeskareno, pjeskareno & četkano, paljeno, paljeno & četkano, štokovano, štokovano & četkano, štokovano & četkano s razbijenim bridovima
- STROJNE OBRADE MASIVA: piljenje na mjeru, profiliranje po nacrtu, tokarenje

RUČNA OBRADA
Temeljem dugogodišnjeg iskustva, bračke tradicije i stručnih radnika u mogućnosti smo ponuditi sve tradicionalne ručne površinske obrade kamena.

- RUČNE POVRŠINSKE OBRADE: špicano, bućarda (fina, gruba), martelina (fina, gruba), sve tehnike dlijeta
- RUČNE OBRADE MASIVA: figuracija, profilacija, klesarsko/kiparske tehnike

KIPARSTVO
Zbog želje za potpunom ponudom dugo godina uspješno surađujemo s više akademskih kipara. U suradnji s njima izradili smo brojne javne skulpture, kipove, biste, grbove itd.
Ponuda: modeliranje i izrada bista, izvedbe skulptura u kamenu, modeliranje reljefa, izrada reljefa po modelu u kamenu, graviranje u kamen.

RESTAURACIJA
Logična povezanost restauracije i klesarstva usmjerila nas je i u tom smjeru. U suradnji s restauratorima u mogućnosti smo ponuditi razne restauratorske zahvate na kamenim objektima. Posjedujemo i certifikat o osposobljenosti za radove na zaštićenim spomenicima kulture.

Sestrinjska tvrtka Jakšić trgovina d.o.o. specijalizirana je za prodaju epoksidnih smola, sredstava za čišćenje i zaštitu kamena, alata i strojeva za obradu kamena. Svi ponuđeni proizvodi su vrhunske kvalitete.

Županije djelovanja
Druge države
Internet adresa

{{ errors.name[0] }}
{{ errors.email[0] }}
{{ errors.location[0] }}
{{ errors.phone[0] }}
{{ errors.message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
LOKACIJE I DOSTUPNOST
Specifičnosti
Utemeljeno 1968. godine. Tradicionalna ručna obrada kamena. Moderna strojna obrada kamena, mramora i granita.
Reference
1. Crkva sv. Ivana u Trogiru
2. Grobnica Nicolai Alberti u katedrali sv. Dujma u Splitu
3. Propugnaculum Zlatnih vrata u Splitu (Dioklecijanova palača)
4. Muzej umjetnosti u Splitu
5. Mozaik ispred Srebrnih vrata u Splitu (Dioklecijanova palača)
6. Stepenice mauzoleja Ivana Meštrovića u Otavicama
7. Objekti na Brijunima
8. Dvorac Martinis Marchi u Maslinici (otok Šolta)
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi