PIJESAK JEROVEC d.o.o.
Opis djelatnosti
Eksploatacija, proizvodnja, prodaja: mokrog i sušenog pijeska te gline. Primjena u staklarskoj, ljevačkoj, metalskoj i kemijskoj industriji te u građevinarstvu.

MOKRI PIJESAK - primjena: podloge za sportske terene, proizvodnja stakla, postavljanje tlakavaca, filteri za vodu, arteški bunari, primjena u građevinskoj industriji, instalacijski kanali, zaštita ukopanih cijevi.

SUHI PIJESAK - primjena: izrada obojenog ljeva, pjeskarenje, primjena u građevinskoj industriji, za terene sa umjetnom travom, primjena u kemijskoj industriji, grubo pjeskarenje, metalska industrija, filteri.

GLINA - primjena: nepropusni kanali, završni pokosi vodonepropusnih kanala, opekarska industrija, saniranje deponija komunalnog otpada.

Županije djelovanja
LOKACIJE I DOSTUPNOST
Specifičnosti
Radno vrijeme trgovine: Pon-Pet 7-16.30. Subotom i nedjeljom ne radimo.

Mogućnost poslovne suradnje - tražimo poslovne partnere za područje Istre, Dalmacije i Slavonije.

Pješčara Jerovec osnovana je 1967. godine. Bavi se eksploatacijom, proizvodnjom, prodajom mokrog i sušenog pijeska, koji svoju primjenu pronalazi u staklarskoj, ljevačkoj, metalskoj i kemijskoj industriji te u građevinarstvu. Od početka rada pa do danas, usporedno s kvalitetnijim načinom eksploatacije pijeska, bilježi stalan postepeni rast uspješnosti svog poslovanja. Unapređenjem tehnološkog procesa linijom za oplemenjivanje, omogućena je znatno veća primjena i kvaliteta samog pijeska, što stvara plodno tlo ka širenju tržišta van granica Hrvatske. S tim ciljevima, poduzeće posjeduje EC certifikat za izvoz pijeska u Europu, a ovlašteni predstavnik ustanove certificirane za izvoz u Europske zemlje, svakih šest mjeseci vrši kontrolu kvalitete proizvoda.

Svake godine pješčara ulaže znatna sredstva u zaštitu okoline. Izrađen je sustav za otprašivanje pijeska, u pogonu je postavljen sustav za orošavanje i polijevanje pijeska, pušten je spremnik vode sa sistemom za orošavanje ulazne deponije, nabavljen čistač za čišćenje kruga i ceste. Napravljena je i izdvojena deponija ulazne sirovine izvan pogona, izgrađen nasip te zasađen čempresima. Svakodnevan životni prostor oplemenjuje se sadnicama ruža i drveća, a sve s ciljem poboljšanja životnih uvjeta i zaštite okoliša. Njegujući kontinuiranu suradnju s lokalnom zajednicom, godišnje se izdvajaju i znatna sredstva za unapređenje kvalitete životne okoline mještanina te doprinosi komunalnim potrebama cjelokupnog lokalnog stanovništva i osnovne područne škole.

Trud u stvaranju, zadržavanju i dosljednosti racionalnog sklada između narušavanja životne okoline upotrebom tehnoloških postrojenja za eksploataciju pijeska i, istodobno, napor da se to narušavanje svede na najmanju moguću – optimalnu mjeru, čini Pješčaru Jerovec jednim od rijetkih koji tome posvećuju pažnju. Iz godine u godinu, implementira takav sustav obostranih važnosti i zahvaljujući tome, postala je jedno od prvih poduzeća koje posjeduje sigurnosno tehnički list te time službeno ovjerava tvrdnju o proizvodnji u skladu s prirodom, koju kontinuirano upražnjava.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi