Riješena enigma oko naplate otpada prema količini


Nakon mnogobrojnih priloga o komunalnim tehnologijama koje tvrtka STP godinama plasira na naše tržište, ponovno smo svjedoci iskoraka koji otvara nove mogućnosti i daje odgovor na mnogobrojna pitanja koja su se pojavila u provedbi Zakona o održivom gospodarenju otpadom.

Filozofija koju zagovara MOLOK više i nije neka novost. Obzirom da su prodajni rezultati ove godine debelo nadmašili sva očekivanja, teško je da postoji netko tko još nije upoznat s ovim tako dobro od korisnika prihvaćenim finskim sustavima. Naravno da bi oni bili još bolje prihvaćeni, tvrtka STP se svakodnevno trudi plasirati nova rješenja za probleme u provedbi Zakona. Pisali smo već o plutajućim polupodvodnim zelenim otocima koji se proizvode u Hrvatskoj.

MOLOK malo po malo seli svoje pogone i uskoro možemo očekivati i 100% Hrvatski proizvod. Inovativno rješenje u identifikaciji korisnika i naplati otpada prema količini proizašlo je također iz sinergije dviju hrvatskih tvrtki – STP i IT Sense sistemi, koje su udružile znanja i razvile jedan potpuno novi proizvod koji je upravo implementiran u Crikvenici, a uskoro će biti i u Novom Vinodolskom. Tako su ova dva primorska gradića, inače napredna po svojoj komunalnoj politici, opet pokazala i dokazala kako mogu pronaći rješenje i za ono što je do jučer izgledalo nemoguće.

ID kartica otvara kontejner

Kako bi se konačno riješio misterij oko toga tko će i kako kontrolirati građane što i koliko ubacuju u kontejnere, u nastavku slijedi detaljan opis načina rada sustava, iz čega je jasno da za provedbu Zakona nisu potrebne kamere, policajci, represija i sve ono čega se ljudi pribojavaju kad slušaju i čitaju o ovoj tematici. Građani će dobiti plastične kartice po formi identične bankovnim, kojima će moći otvarati MOLOK kontejnere te u njih odlagati unaprijed volumenom definiranu količinu otpada. Broj otvaranja će se bilježiti u memoriju uređaja instaliranog na MOLOK kontejneru, koji će u realnom vremenu bilježiti svako punjenje i komunalnom poduzeću dojavljivati tko je i koliko puta odložio zadani volumen otpada.

Prema tim podacima komunalci će obračunavati odložene količine te će se jasno znati tko je koliko puta otvarao i odlagao otpad u MOLOK spremnik. Po broju otvaranja će i komunalci znati kada je MOLOK spremnik popunjen. Prema tim podacima moći će poslati službu zaduženu za pražnjenje kontejnera, bez potrebe da se fizički na terenu sami uvjere u ispunjenost kontejnera. Time će se ovim efikasnim sustavima dodatno povećati efikasnost.

Što s ocijednim tekućinama?

Naravno da MOLOK uvijek nudi konstruktivno rješenje u svakom trenutku kad se pojavi mogući problem. Kad govorimo o komunalnom otpadu, znamo da često puta u sebi sadrži i velike količine vlage odnosno tekućine. Kako se ona ne bi skupljala na dnu spremnika i stvarala neugodan miris, te iziskivala dodatne higijenske intervencije, MOLOK je posebno za ovu vrstu otpada razvio vreću s taložnikom za ocijedne tekućine. Kako ona funkcionira prvi su se još prošle godine uvjerili žitelji Makarske u kojoj se ovakvi spremnici koriste na zelenoj tržnici, te su vrlo brzo pokazali sve svoje prednosti i postale minimum koji bi svaki grad u Hrvatskoj trebao pružiti svojim sugrađanima. Danas u Hrvatskoj MOLOK koristi 20-tak gradova, a pozitivna iskustva se vrlo brzo šire među stanovnoštvom, tako da vjerujemo da će se MOLOK kontejneri uskoro postavljati i na zahtjeve građana.

Izvor: STP d.o.o.

S.T.P. d.o.o.
S.T.P. d.o.o.
Internet adresa

Društvene mreže

Besplatna dostava na području grada Zagreba, za ostatak Hrvatske cijena po dogovoru. Proizvode izvozimo na područje BiH, Crne Gore, Kosova, Makedonije, Slovenije i Srbije.
{{ errors . name[0] }}
{{ errors . email[0] }}
{{ errors . location[0] }}
{{ errors . phone[0] }}
{{ errors . message[0] }}
Zapamti me

Vaš upit je uspješno poslan! Kopija upita je poslana na Vašu e-mail adresu. Očekujte odgovor u roku od 24 - 48h. Ukoliko odgovor niste dobili, kontaktirajte nas na e-mail adresu koju smo naveli u kopiji upita.
Izdvajamo

Izdvojeni proizvodi